Οικονομία

Η Παγκόσμια Οικονομία καταρρέει, αλλά τα Rolex έχουν άνοδο στις πωλήσεις

Η Παγκόσμια Οικονομία καταρρέει, αλλά τα Rolex έχουν άνοδο στις πωλήσεις
Την ώρα που η Παγκόσμια Οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, τα ακριβά ρολόγια όπως τα Rolex δεν έχουν χάσει την αίγλη τους.

Ο κορωνοϊός εκτός από υγειονομική κρίση και χιλιάδες θανάτους έχει φέρει μαζί του και μια άλλη κρίση. Αυτή είναι οικονομική καθώς πολλές χώρες πήραν την απόφαση να εφαρμόσουν το μέτρο του lockdown. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η παγκόσμια οικονομία να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τη στιγμή που εκατομμύρια κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει κάποιοι τρέχουν να αγοράσουν Rolex. Οι πωλήσεις των γνωστών ελβετικών ρολογιών αυξήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης.

Όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρία εμπορίας ακριβών ελβετικών ρολογιών της Βρετανίας, τις τελευταίες δέκα εβδομάδες οι πωλήσεις Rolex, Omega και άλλων πολυτελών ρολογιών αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, ξεπερνώντας τα 223 εκατομμύρια ευρώ. Η Watches of Switzerland – που εκτός των Rolex, Omega εμπορεύεται και άλλες μάρκες ρολογιών ακριβείας , όπως τις Patek Philippe και Tag Heuer-  υπογράμμισε ότι η αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε παρά την απουσία ξένων τουριστών στο Νησί.

Οι τελευταία ήταν μέχρι πέρυσι υπεύθυνοι για περισσότερο από το 30% των πωλήσεων της εταιρείας, ενώ φέτος το ποσοστό τους μόλις μετά βίας αγγίζει το 10%. Η Μέση δαπάνη ενός πελάτη για τα ρολόγια της Watches of Switzerland είναι περίπου 5.500 ευρώ. Ωστόσο κάποια ρολόγια της Rolex και των άλλων εταιριών οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες. Το χρυσό Rolex για παράδειγμα, αγγίζει τα 30.000 ευρώ, ενώ το εμπλουτισμένο με διαμάντια αγγίζει τις 60.000 ευρώ.

Τρελή αύξηση πωλήσεων

“Το χρήμα είναι εδώ”, υπογραμμίζει πανευτυχής ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μπράιαν Ντάφι, προσθέτοντας ότι “κάποιοι άνθρωποι έχουν συσσωρεύσει χρήμα, αποπληρώσει τα χρέη τους και εξακολουθούν να θέλουν να έχουν την ευχαρίστηση μια θεραπείας μέσω…λιανικής”. Άλλοι πάλι βλέπουν την αγορά ενός ακριβού ρολογιού σαν επένδυση. Διόλου τυχαία η εταιρεία που – διατηρεί 135 καταστήματα στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία– αναβάθμισε πρόσφατα τις προβλέψεις της για τη φετινή της κερδοφορία.

Εκτιμά πλέον ότι οι πωλήσεις της το 2020 θα είναι κατά 55 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερες από αυτές που προέβλεπε αρχικά, πάνω από 1,1 δις ευρώ. Οι πελάτες της Watches of Switzerlandείναι συνήθως σαραντάρηδες, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ντάφι “βρίσκονται σε μια φάση της ζωής τους όπου έχουν ξεκινήσει να τα κονομούν και εξυπηρετούν άνετα το στεγαστικό τους δάνειο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments