Ελλάδα

Συνήγοροι Μιχαλολιάκου: Καταδικάστηκε επειδή σήκωσε το δεξί του χέρι

Συνήγοροι Μιχαλολιάκου: Καταδικάστηκε επειδή σήκωσε το δεξί του χέρι
Συνήγοροι Μιχαλολιάκου: Ο δικηγόρος του διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική του ζωή σε περίπτωση φυλάκισής του.

Με την τοποθέτηση του δικηγόρου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ολοκληρώθηκε για αυτή την εβδομάδα η συνεδρίαση επί των αιτημάτων αναστολής των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης. Αίσθηση προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του δικηγόρου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στον οποίο έχουν επιβληθεί 13 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως:

«Αν μπορούσαν να βρουν τη νομική φόρμουλα, θα σας τον έφερναν σιδεροδέσμιο εδώ στο δικαστήριό σας. Είναι αδίστακτοι αυτοί που ζητούν την κεφαλή του Μιχαλολιάκου επί πίνακι. Όλα για να χαρεί το πόπολο. Έκλεισε η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη; Δεν ήταν παράνομη η εφημερίδα. Αυτό που ήθελε το think tank, να μην υπάρχει αυτή η φωνή και να υπάρχουν μόνο οι άλλες, το κατάφερε. Έκλεισε το κόμμα, δεν πάει κανείς στα γραφεία. Τα κατάφεραν».

Και πρόσθεσε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Μιχαλολιάκος είναι αθώος. Συντάσσομαι πλήρως με την κυρία εισαγγελέα. Τώρα γίνονται όλα αυτά επειδή κάποιοι άλλοι έχουν το πάνω χέρι. Δε θα το έχουν για πάντα. Αν αθωωθεί ποιος θα του πει συγγνώμη; Θα πάει στη Βουλή να του ζητήσουν συγγνώμη; Δεν είναι τραγικό ένας πολιτικός αρχηγός να πρέπει να απολογείται ότι αν αποφυλακιστεί θα κάνει κάτι κακό; Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος; Τι έκανε;».

Νωρίτερα, ο Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στην έδρα μέσω επιστολής και ανάρτησης του. Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται στις , καλυπτόμενος από την ασυλία του. Σε δύσκολη θέση ήρθε ο συνήγορός του που διάβασε την επιστολή μέσα στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος του Γ. Λαγού ένιωσε την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση του από τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή, λέγοντας «το επάγγελμά μας είναι να μεταφέρουμε τις εντολές των πελατών μας». Μάλιστα, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού εξήγησε ότι δεν θα τοποθετηθεί αλλά θα διαβάσει απλώς στο δικαστήριο τη δήλωση του ευρωβουλευτή.

«Ο εντολέας μας, ειδικά μετά από μια ερώτηση που δέχτηκε σήμερα μάρτυρας από την εξ αριστερών συνήγορο, αν εργάζεται και πού η σύζυγος του κυρίου Ηλιόπουλου, θεώρησε δεδομένο ότι υπάρχει προκατάληψη προς το δικαστήριο και θα προβεί σε δήλωση χωρίς να ζητήσει τίποτα», είπε αρχικά ο συνήγορος. Έπειτα, διάβασε την εξής δήλωση:

«Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών, θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα. Πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές και ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών». Η εφέτης Γεσθημανή Τσουλφόγλου ρώτησε νωρίτερα τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος επικαλούνταν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αν εργάζεται η σύζυγός του. Η ίδια ερώτηση έγινε από την πρόεδρο σε όλους τους μάρτυρες που προσήλθαν σήμερα και χθες στο δικαστήριο. Η απάντηση του Π. Ηλιόπουλου ήταν ότι η σύζυγός του εργάζεται ως συνεργάτιδα του Γιάννη Λαγού στο .

Στην ανάρτησή του στο Twitter o Γ. Λαγός αναφέρει: «Ζήτησα απο τους συνηγόρους μου να μην αιτηθούν καν αίτημα αναστολής της ποινής μου από ενα δικαστήριο που δεν αποδέχομαι.Δεν σας φοβάμαι.Δεν προσκυνώ #GDtrial #Χρυσοχοιδη_παραιτησου #ΝΔ_ξεφτιλες #_ξεφτιλες #κυβερνηση_τσιρκο».

Την επιστολή Λαγού σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης που γράφει ότι: «Ο Λαγός έκλεισε, με δήλωση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο και ότι η απόφαση βγήκε κατ’ εντολήν.

Αφορμή ήταν η ερώτηση που έκανε η σύνεδρος κυρία Τσουλφόγλου στον μάρτυρα του Ηλιόπουλου που ζητά αναστολή για «να μην τον στερηθούν τα παιδιά του». Η εφέτης ρώτησε τον μάρτυρα πού εργάζεται η σύζυγός του Ηλιόπουλου (εργάζεται στις Βρυξέλλες ως συνεργάτις του Λαγού) και πού βρίσκονται τα παιδιά του (η απάντηση ήταν στις Βρυξέλλες, κάτι που ο Ηλιόπουλος είχε εύσχημα αποκρύψει).

Μια καλή δικαστής που έκανε τη δουλειά της: να ρωτά τις σωστές ερωτήσεις. Οι Χρυσαυγίτες θέλανε ανθρωπάκια στην έδρα, αλλά δεν τους βγήκε».

Ο Λαγός έκλεισε, με δήλωση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο και ότι η απόφαση…

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Freitag, 16. Oktober 2020

Εκλιπαρεί για αναστολή ο Κασιδιάρης

Πιο πριν, ο Ηλίας Κασιδιάρης που βρέθηκε ο ίδιος στο δικαστήριο για να ζητήσει την αναστολή της ποινής του, διαμαρτυρήθηκε για τους «βίαιους διαδηλωτές» που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο στις 7 Οκτωβρίου.  «Ήρθα ο ίδιος για να διεκδικήσω το δικαίωμα αναστολής στην εκτέλεση της ποινής μου«», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Είμαι αθώος και την αθωότητά μου δεν τη στηρίζω μόνο στη δική μου πεποίθηση. Τη στηρίζω και στην επτάωρη αγόρευση της κυρίας εισαγγελέως που επί οκτώ ώρες αγόρευε για την αθωότητά μου».

«Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις του νόμου, είναι γνωστή η κατοικία μου, δεν είμαι σε καμία περίπτωση ύποπτος φυγής», είπε επίσης και σχολίασε ότι καταδικάστηκε για άλλο αδίκημα από αυτό που προφυλακίστηκε (σ.σ. για οπλοκατοχή) και εξέτισε ποινή 12 μηνών. «Ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο και να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Σε διαφορετική περίπτωση, μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση και μέχρι να ολοκληρωθεί το Εφετείο, θα έχω εκτίσει την ποινή μου και επί της ουσίας θα έχω χάσει το δικαίωμα στην έφεση», είπε επίσης και έκανε λόγο για «ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα του προκληθεί σε περίπτωση που οδηγηθεί στη φυλακή.

Χαρακτήρισε «εξοντωτική» την ποινή και πρόσθεσε: «Η ποινή που μου επέβαλε το δικαστήριό σας με εξοντώνει σε επίπεδο ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, λέγοντας ότι «έχουν παραβιαστεί όσα προβλέπει η Σύμβαση», και έβαλε εναντίον πολιτικών παραγόντων που, όπως είπε, «είχαν προαναγγείλει την απόφασή σας με τρόπο αθέλητο». «Με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την πόρτα» ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε επαναλαμβάνοντας ότι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έχει επιχειρηματολογήσει στην αγόρευσή της υπέρ της αθωότητάς του.

«Τονίζω ότι είμαι αθώος και διεκδικώ, όπως κάθε πολίτης, το δικαίωμά μου στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα». Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραμένει στο εδώλιο ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισής του αγορεύουν για το δικαίωμά του στην αναστολή.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι άλλων καταδικασθέντων χρυσαυγιτών είχαν σπάσει… το γραφικόμετρο με αστείες δικαιολογίες για το γιατί να μην εκτίσουν τις ποινές οι πελάτες τους. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα για τον Στάθη Μπούκουρα που είναι «ένας ήσυχος άνθρωπος που φτιάχνει πεϊνιρλί».

Τη Δευτέρα, λοιπόν, θα μάθουμε την πρόταση της εισαγγελέα για τις αναστολές των ποινών μετά από την «παρέλαση» φίλων, συγγενών και γειτόνων των χρυσαυγιτών, αλλά και τις τοποθετήσεις των συνηγόρων που προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως «πρόβατα» τους «λύκους» της Χρυσής Αυγής, για να μεταφέρουμε την εικόνα που τόσο πολύ έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει αυτή τη δίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments