Πολιτική

Έκτακτες ανακοινώσεις σε λίγο ο Χαρδαλιάς

Έκτακτες ανακοινώσεις σε λίγο ο Χαρδαλιάς
Χαρδαλιάς ανακοινώσεις: Έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα. Υποψήφιες για νέα μέτρα η Καστοριά και η Θεσσαλονίκη.

Γύρω στις 19.00 το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις για την πορεία της επιδημίας στην χώρα. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ιδίως για την περιοχή της Καστοριάς, που όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός σήμερα είναι σε επικίνδυνο σημείο. Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς όπως η Θεσσαλονίκη.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Καστοριά

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη», ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει». Ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με “κλάστερς” που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως κρίσιμη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Έκτακτη σύσκεψη αύριο στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει με τους αιρετούς εκπροσώπους της πόλης για να εκτιμήσουν την πορεία της πανδημίας στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Η ανησυχία είναι έντονη για την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς είναι μια ανάσα πριν τον πορτοκαλί λογαριασμό, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα να δηλώνει νωρίτερα ότι η Θεσσαλονίκη οδεύει προς τοπικό λοκντάουν.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Β. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη, αίθουσα συσκέψεων) αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, στις 19.00’. Εκτός των κ.κ. Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χροτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία, η τήρηση των μέτρων και των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς της και η τυχόν λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments