Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Πολύ άσχημος καιρός την αργία της 28ης Οκτωβρίου – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Πολύ άσχημος καιρός την αργία της 28ης Οκτωβρίου – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ προβλέπει ότι η αργία της 28ης Οκτωβρίου θα περάσει με ιδιαίτερα άσχημο καιρό. Δείτε σε βίντεο.

Οι προηγούμενες μέρες ήταν δύσκολες για τη νότια Ελλάδα, ιδιαίτερα την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χαλαζοπτώσεις όπως στα Μάλια του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου οι μπόρες στην Κρήτη αναμένεται να συνεχίσουν μέχρι και το Σάββατο. Επίσης, προειδοποίησε για ομίχλες σε περιοχές που παραδοσιακά υπάρχει αυτό το φαινόμενο (κοντά σε ποτάμια, λίμνες, οροπέδια και αλλού).

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε ότι η κακοκαιρία «επιμένει» πάνω από τα βορειοδυτικά τμήματα της Κρήτης. Στη συνέχεια τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς μπορούν να σημειωθούν και έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ η κακοκαιρία όσο περνάει η ώρα θα κινείται προς τα νότια και τα ανατολικά. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ επισήμανε ότι το έδαφος του νησιού είναι κορεσμένο, καθώς έπεσε πάρα πολύ νερό μέσα σε λίγες ώρες με τη γη να μην μπορεί να το απορροφήσει τόσο γρήγορα. Γι’ αυτό άλλωστε είδαμε και τις ζημιές που προκλήθηκαν, ειδικά σε περιοχές του Ηρακλείου, όπως ο Καρτερός ή η Αλικαρνασσός.

Τι καιρό θα έχουμε στην αργία της 28ης Οκτωβρίου

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός αναμένεται να είναι καλός για ολόκληρη τη χώρα, τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, αλλά την Τετάρτη ο καιρός πρόκειται να αλλάξει ξανά. Οι βροχές που προβλέπονται θα πέσουν στην αργία της 28ης Οκτωβρίου. Από το απόγευμα της Τρίτης ένα σύστημα που έρχεται από τα δυτικά αναμένεται να φέρει βροχές. Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε ότι στις βουνοκορφές των Βαλκανίων θα δουν χιόνια, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και στην Ελλάδα κάποιες νιφάδες, σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο. Την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, θα έχουμε δυνατές κατά τόπους βροχές ή και καταιγίδες στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές. Περισσότερα στοιχεία για τον καιρό της Τετάρτης θα είναι διαθέσιμα από αύριο.

Δείτε συγκεκριμένα για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου που ενδιαφέρει πολύ κόσμο λόγω και της αργίας από το 13:50 του βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments