Ελλάδα

Φυλακές Δομοκού: Εκεί θα βρίσκεται το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής – Ψάχνουν ακόμα τον Παππά

Φυλακές Δομοκού: Εκεί θα βρίσκεται το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής – Ψάχνουν ακόμα τον Παππά
Φυλακές Δομοκού: Εκεί θα βρίσκονται τα μέλη του διευθυντηρίου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, πλην του Παππά που είναι φυγόποινος, του Λαγού που βρίσκεται στις Βρυξέλλες λόγω ασυλίας και του Ματθαιόπουλου που μεταφέρθηκε στο Μαλανδρίνο.

Επεισοδιακές ήταν οι μεταγωγές των χρυσαυγιτών στις φυλακές όπου θα «φιλοξενηθούν». Οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες έβριζαν και απειλούσαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου που τους καταδίκασε, τη Μαρία Λεπενιώτη, μέχρι τους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ. Μαζί και η Ουρανία Μιχαλολιάκου και λίγοι υποστηρικτές της ναζιστικής οργάνωσης που, επίσης, προκαλούσαν με την παρουσία τους.

Αργά το απόγευμα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας, έφτασαν στη Φθιώτιδα. Άλλωστε, οι περισσότεροι θα φιλοξενηθούν σε φυλακές της Στερεάς Ελλάδας. Σχεδόν όλοι πέρασαν από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, πριν ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους. Η πρώτη κλούβα που μετέφερε 6 άτομα έφτασε στη Λαμία περίπου τις 5 το απόγευμα. Στο Τμήμα Μεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας είχε σημάνει συναγερμός και όλοι οι αστυνομικοί ήταν στο πόδι.

Δείτε φωτογραφίες και πλάνα από την άφιξη των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας:

Στην Λαμία κατέβηκε μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, που με άλλη κλούβα και με συνοδεία ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας πήρε τον δρόμο για το Μαλανδρίνο. Στην ίδια φυλακή θα βρίσκεται και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Τέσσερις από τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα, ενώ οι υπόλοιποι 23, ανάμεσά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κι ο Γιώργος Γερμενής βρίσκονται ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.

Μια άλλη κλούβα της Αστυνομίας μετέφερε τη μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα. Στις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για κορωνοϊό και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους.

Δείτε στιγμιότυπα από την αναχώρηση των χρυσαυγιτών από τη ΓΑΔΑ, εκστομίζοντας απειλές και ύβρεις

Φόβοι για διαφυγή Παππά στο εξωτερικο – Τον ψάχνουν σε μοναστήρια

Ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς έχει απενεργοποιημένα και τα τρία κινητά του τηλέφωνα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να εντοπιστεί από την Αστυνομία. Η τελευταία εντοπισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στις 7 Οκτωβρίου,- την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου- με τον συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη. Ο Παππάς πρακτικά είναι άφαντος από την 1η Οκτωβρίου όταν και παρουσιάστηκε για τελευταία φορά στο αστυνομικό τμήμα στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του.

Τα στοιχεία αυτά, για την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων δημιουργούν βάσιμες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο από τον υπαρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης για να διαφύγει της σύλληψης και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο Χρήστος Παππάς είναι ο μόνος από τους χρυσαυγίτες που δεν έχει συλληφθεί ακόμα. Η συγκεκριμένη είδηση με την «εξαφάνισή» του, έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως, ενώ πολλές είναι οι κατηγορίες προς την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ότι ο Παππάς κατάφερε να διαφύγει. Σήμα για την «εξαφάνισή» του θα πάει στην Interpol, ενώ έρευνες γίνονται και σε μοναστήρια.

Ο δικηγόρος του για δεύτερη φορά φυγά Χρήστου Παππά, ο Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι «εμμένει σε αυτή την απόφαση, γιατί έκρινε ότι αν θέσει τον εαυτό του σε εκτέλεση, μέχρι να υπάρξει η τελεσίδικη κρίση, δηλαδή η απόφαση του εφετείου, θα είχε εκτίσει εξ ολοκλήρου την ποινή του. Κι αν η απόφαση του εφετείου είναι ή αθωωτική ή του μειώσει την ποινή θα είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα για εκείνον», σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments