Διεθνή

Ευρώπη κορωνοϊός: Ο χάρτης του ECDC για τα κρούσματα – Η θέση της Ελλάδας

Ευρώπη κορωνοϊός: Ο χάρτης του ECDC για τα κρούσματα – Η θέση της Ελλάδας
Ευρώπη κορωνοϊός: Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Κέντρου, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου.

Ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου Covid-19, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου, σύμφωνα με τη σημερινή αξιολόγηση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η νότια Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο. Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλού κινδύνου.

Πηγή «μεγάλης ανησυχίας» το πώς εξελίσσεται ο κορωνοϊός σε 23 χώρες της ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζονται ως χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με εξαίρεση να αποτελούν ορισμένες χώρες της κεντρικής – βόρειας Ευρώπης όπου είναι μέτριου κινδύνου.

Ειδικότερα, η εξέλιξη της νόσου Covid-19 σε 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί πλέον «μεγάλη ανησυχία», σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που δημοσιεύεται Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εξαίρεση της Ελλάδας, της Κύπρου, της Φινλανδίας και της Εσθονίας, εισέρχονται πλέον στην κατηγορία αυτή, έναντι επτά πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει στην αξιολόγησή του το ECDC.

Ακολουθεί ο χάρτης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments