Ελλάδα

Εξαφάνιση ηλικιωμένου: Συναγερμός για τον σύντροφο της ηλικιωμένης που στραγγαλίστηκε

Εξαφάνιση ηλικιωμένου: Συναγερμός για τον σύντροφο της ηλικιωμένης που στραγγαλίστηκε
Εξαφάνιση ηλικιωμένου: Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον σύντροφο της 79χρονης γυναίκας, που εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Κυριακής στο Πασακάκι Χανίων.

Silver Alert για τον εντοπισμό του 82χρονου Αλέξανδρου Αλεξανδράκη από τα Χανιά, εκδόθηκε από τη «Γραμμή Ζωής» το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον σύντροφο της 79χρονης γυναίκας, που εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Κυριακής στο Πασακάκι Χανίων και για τον οποίο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να βρεθεί καθώς εκτιμάται ότι, είναι πρόσωπο – «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας.

Λίγα λόγια για το Silver Alert

Το Silver Alert, είναι το Εθνικό συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.

Αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση για την υποστήριξη ηλικιωμένων με Alzheimer, Άνοια και συναφείς διαταραχές. Ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.

Η ιστορία και ο στόχος του Silver Alert

Καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας που οι περισσότεροι πάσχουν από τη νόσο Alzheimer, βγαίνουν από το σπίτι τους και εξαφανίζονται. Κάθε λεπτό που περνάει, μπορεί να κοστίσει την ίδια τους τη ζωή!

Μέχρι τον Μάρτιο του 2011, ο μόνος τρόπος για την αναζήτηση των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας, εκτός βέβαια από τη σημαντική συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν οι προσπάθειες των συγγενών και φίλων που εκτός από εξουθενωτικές και ψυχοφθόρες, ήταν και πολύ δύσκολο να έχουν σύντομα θετικό αποτέλεσμα. Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής με το Silver Alert Hellas, καλύπτει πλέον αυτό το κενό.

Το Silver Alert Hellas είναι το πρώτο οργανωμένο σύστημα που λειτουργεί σε χώρα της Ευρώπης για την έγκαιρη και έγκυρη δημόσια κοινοποίηση και μετάδοση πληροφοριών, που αφορούν στην εξαφάνιση ηλικιωμένων.

Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο πρόγραμμα είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά και υποδειγματική.Είναι πολύ σημαντικό ότι πολλές κρατικές οντότητες, διυπουργικές συνεργασίες, Σύλλογοι, άλλοι Φορείς και τα Μέσα Επικοινωνίας, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, ειδησεογραφικά portals, μετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα.

Το Silver Alert Hellas εποπτεύεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία έχει προ εγκρίνει το αυστηρό πρωτόκολλο λειτουργίας του.

Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βρεθεί κάθε ηλικιωμένος που χάθηκε Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης έχει ελαχιστοποιηθεί και στις περισσότερες περιπτώσεις αποβαίνει σωτήριος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments