Πως Να

Πως να διαχειριστώ το καθημερινό άγχος

Πως να διαχειριστώ το καθημερινό άγχος
Διαχείριση άγχους: Το καθημερινό στρες είναι κάτι που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των ανθρώπων. Προφανώς υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με τις συμβουλές ειδικού. Ωστόσο για το άγχος της καθημερινότητας, μπορούμε να παρέμβουμε με πέντε απλά βήματα.

Το άγχος είναι η «ασθένεια» της εποχής λόγω της έντονης καθημερινότητας που επιβαρύνεται με τα οικονομικά προβλήματα και τον φόβο της πανδημίας. Στις στρεσογόνες αυτές καταστάσεις μπορούμε να παρέμβουμε με κάποια απλά βήματα, όχι για να λύσουμε τα πάντα, αλλά για να απαλλαγούμε από τα καθημερινά «τσιμπίματα», που αρκούν για να δυσκολέψουν τη ζωή μας. Δείτε πως να ξεαγχώσετε τον εαυτό σας με πέντε απλά βήματα.

Αργείς στην δουλειά

Αν κάθε πρωί που πρέπει να ξυπνήσεις σκέφτεσαι “5 λεπτά ακόμα” είναι λογικό όταν τελικά σηκωθείς (μετά από 20 λεπτά) να παραλείψεις το πρωινό και να τρέχεις αλαφιασμένη για να προλάβεις. Μπορεί να κερδίσεις 20 λεπτά ύπνου αλλά θα έχεις ξεκινήσει τη μέρα σου με άγχος.

Πώς να το διορθώσεις: Ετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ ότι μπορεί να ετοιμαστεί. Φτιάξε την τσάντα σου, βγάλε τα ρούχα που θα φορέσεις και κράτα τα αντικείμενα που θα χρειαστείς κοντά στην εξώπορτα. Αν σηκώνεσαι συνεχώς ένα τέταρτο αργότερα, βάλε το ξυπνητήρι σου ένα τέταρτο πιο πίσω. Τέλος, μην παραλείπεις το πρωινό σου, φρόντισε να αφιερώνεις 20 λεπτά στον εαυτό σου πίνοντας καφέ ή τρώγοντας δημητριακά. Θα σου δώσει χρόνο να ξυπνήσεις και να οργανώσεις τη μέρα σου.

Σκέφτεσαι υπερβολικά

Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Κι όμως! Αν σκέφτεσαι πράγματα/δουλειές/ανθρώπους που σε αγχώνουν ξανά και ξανά μπαίνεις σε φαύλο κύκλο και απελπίζεσαι. Πολλές φορές, όμως, εμείς οι ίδοι κάνουμε τα πράγματα πιο δύσκολα απ’ όσο είναι.

Πώς να το διορθώσεις: Προσπάθησε να εστιάσεις στην αναπνοή σου. Κλείσε τα μάτια σου, χαλάρωσε τους μύες του προσώπου σου και σκέψου κάτι θετικό, ευχάριστο. Έπειτα, όταν θα έχεις ηρεμήσει προσπάθησε να δεις την κατάσταση με διαφορετικό μάτι.

Ακατάστατο σπίτι

Ένα ακατάστατο σπίτι μπορεί να σου προκαλέσει υποσυνείδητα άγχος αφού, ο εγκλέφαλος σου λαμβάνει το μήνυμα ότι πρέπει να το μαζέψει και να το καθαρίσει.

Πώς να το διορθώσεις: Δυστυχώς με το να καθαρίσεις! Αντί να το αναβάλεις συνεχώς, προκαλώντας στο εαυτό σου περισσότερο άγχος, συγύρισέ το. Μάλιστα, μπορείς να καθιερώσεις μια μέρα μέσα στην εβδομάδα ως μέρα καθαρίσματος. Έτσι, με τον καιρό θα σου γίνει συνήθεια και θα το κάνεις πολύ πιο εύκολα!

Το να μην κάνεις γυμναστική

Όλο λες ότι θα ξεκινήσεις γυμναστική κι όλο το αναβάλεις γιατί έχεις δουλειές. Αυτή η αναβλητικότητα σε γεμίζει ενοχές αφού στην πραγματικότητα βαριέσαι να γυμναστείς και σου προκαλεί ακόμα περισσότερο στρες.

Πώς να το διορθώσεις: Και πάλι η οργάνωση είναι αυτή που θα σε σώσει. Κανόνισε να πηγαίνεις στο γυμναστήριο μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα, καλύτερα τα σαββατοκύριακα που είσαι και πιο χαλαρή. Η ίδια η γυμναστική θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος και θα σου δώσει ενέργεια.

Βλέπεις τηλεόραση αργά το βράδυ

Πολλοί άνθρωποι στο τέλος της μέρας κάθονται μπορστά στην τηλεόραση πίνοντας ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσουν. Όμως, το αλκοόλ και η τεχνολογία αντί να σε χαλαρώσουν σου προκαλούν μεγαλύτερη νευρικότητα με αποτέλεσμα όταν πέφτεις στο κρεβάτι να μην μπορείς να κοιμηθείς και να στριφογυρίζεις στο μυαλό σου ένα σωρό σκέψεις.

Πώς να το διορθώσεις: Προετοίμασε τον εαυτό σου για ύπνο. Κλείσε την τηλεόραση δύο ώρες πριν κοιμηθείς και κάνε ένα ζεστό μπάνιο ή διάβασε ένα βιβλίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments