Οικονομία

ΕΦΚΑ: Οι συνταξιούχοι μπορούν να δουν τα αναδρομικά τους με ένα κλικ

ΕΦΚΑ: Οι συνταξιούχοι μπορούν να δουν τα αναδρομικά τους με ένα κλικ
ΕΦΚΑ: Μέσω εφαρμογής οι συνταξιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για τα ποσά των δικαιούχων.

Με νέα εφαρμογή, που δημιούργησε το υπουργείο Εργασίας μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ, οι συνταξιούχοι μπορούν πλέον, να δουν τα αναδρομικά που δικαιούνται. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τα αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους, η Διοίκηση του Φορέα έθεσε σε λειτουργία μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».

Η νέα εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και εμφανίζεται ως εξής:

«Στον νέο ψηφιακό e-ΕΦΚΑ δημιουργήσαμε μια μοναδική εφαρμογή για την εξυπηρέτηση όλων! Για πρώτη φορά δίνουμε με ένα μόνο κλικ να μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αναδρομικά που θα πάρετε», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η ανάρτηση του υπουργού:

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις που θέλουν να έχουν γίνει λάθη στην καταβολή των αναδρομικών ποσών, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως προκαλούν σύγχυση και αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Όπως σημειώνει, η διαδικασία καταβολής ξεκίνησε στις 23/10/2020, συνεχίζεται ομαλά, χωρίς λάθη, και θα ολοκληρωθεί στις 29/10/2020. «Για την ειδική και συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, έχουμε ήδη αναφερθεί στο από 16/10/2020 δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επαναλαμβάνουμε, η καταβολή των αναδρομικών ποσών σε αυτήν τη συγκεκριμένη κατηγορία των συνταξιούχων θα γίνει το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος του έτους».

Ποιοι πληρώνονται σήμερα και τις επόμενες ημέρες:

  • Την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΙΚΑ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 (αύριο το απόγευμα στα ΑΤΜ).
  • Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (το απόγευμα της Δευτέρας 26/10 στα ΑΤΜ).
  • Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου πληρώνονται οι συνταξιούχοι Δημοσίου, τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ (το απόγευμα της Τρίτης 27/10 στα ΑΤΜ).

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά καταβάλλονται άτοκα, είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Ταυτόχρονα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, του Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τα Πιστωτικά Ιδρύματα. Κατά την καταβολή των ποσών δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου ούτε ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Τα αναδρομικά θα φορολογηθούν σε δεύτερο χρόνο κανονικά ως εισόδημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments