Οικονομία

Αναδρομικά κληρονόμοι: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους στους δικαιούχους

Αναδρομικά κληρονόμοι: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους στους δικαιούχους
Αναδρομικά κληρονόμοι: Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δουν οι δικαιούχοι - κληρονόμοι των αναδρομικών τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι για τους δικαιούχους – κληρονόμους η καταβολή των αναδρομικών που δικαιούνται. Χθες, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών συνεχίζεται ομαλά, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα τους τελικούς πίνακες με τα ποσά ανά ταμείο. Σε ό,τι αφορά τους κληρονόμους, θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή.

Αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή των 950 χιλιάδων εν ζωή συνταξιούχων αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί η ειδική πλατφόρμα για τα αναδρομικά των κληρονόμων, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 170.000. Προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά οι κληρονόμοι θα πρέπει να μπουν και να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα.

Πότε θα γίνει η καταβολή τους:

Ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», υποστήριξε ότι μέσα από την ειδική εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ οι κληρονόμοι θα πρέπει να αποδείξουν την ιδιότητά τους (του κληρονόμου) και το γεγονός ότι δεν έχει αποποιηθεί το κληρονομικό δικαίωμα. Η ειδική πλατφόρμα για τους κληρονόμους, σύμφωνα με τον κ. Αμπελιώτη, θα τεθεί σε λειτουργία τον Νοέμβριο, ενώ τα αναδρομικά θα καταβληθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

Πέρα από τους κληρονόμους, ο κ. Αμπελιώτης είπε ότι τα αναδρομικά που ήταν να καταβληθούν την Πέμπτη 29/10, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου θα καταβληθούν σήμερα, Τρίτη, για το Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ. Ο ίδιος εξήγησε στο MEGA ότι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν λάβει ακόμα αναδρομικά είναι όσοι έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016, αλλά υπέβαλαν αίτηση νωρίτερα.

Για αυτή την κατηγορία, το συνολικό ποσό θα καταβληθεί μέχρι 31/12. Εκείνοι που έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται είναι όσοι έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη εντός Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Σε αυτήν την κατηγορία οι δικαιούχοι έλαβαν ένα ποσό τώρα, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί έως 31/12.

Χθες πάντως, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ανέφερε πως θα έχουν καταβληθεί έως τις 29 Οκτωβρίου. Διευκρίνησε, δε, ότι θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις. Όσον αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατομμυρίων είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments