Αθλητισμός

Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Στο στόχαστρο των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Στο στόχαστρο των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Ο 18χρονος παίκτης του Ολυμπιακού κάνει ήδη προπονήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι φαίνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ενόψει του ντραφτ του ΝΒΑ.

Ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού αποφάσισε να δοκιμάσει φέτος την τύχη του στο ΝΒΑ και για αυτό κάνει ήδη προπονήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενώ σύμφωνα με το «Ringer» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Θάντερ.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ο νεαρός Σέρβος ο οποίος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, ενόψει του ντραφτ που είναι προγραμματισμένο για τις 18 Νοεμβρίου, έχει κάνει ήδη ορισμένες προπονήσεις με την ομάδα από την Οκλαχόμα και έχει μιλήσει με ανθρώπους εκεί.

Στη διαδικασία του ντραφτ, οι Θάντερ επιλέγουν στο νούμερο «25» και προκειμένου να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Ποκουσέφσκι θα πρέπει να καταβάλουν ένα ποσό ως buy out στην ομάδα του Πειραιά, με την οποία έχει συμβόλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το sport-fm.

Και παρότι δεκάδες είναι οι νεαροί που έχουν ενημερώσει πως θα πάρουν μέρος στο 2020 NBA Draft, το «Ringer», σε παλαιότερο δημοσίευμά του ασχολήθηκε με τους 30 καλύτερους. Στο Νο1 βρέθηκε ένας Γάλλος και για την ακρίβεια ο Κιλιάν Χέιζ. Ο δεύτερος Ευρωπαίος εντοπίζεται στο Νο14 και είναι ο Ντένι Αβντίγια. Ο τρίτος εκπρόσωπος της ηπείρου μας είναι στο Νο20 και είναι ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, θεωρείται και ως ο τέταρτος καλύτερος ψηλός. Σύμφωνα με όσα έχει πει σε προσωπικές ερωτήσεις που του έθεσε η Euroleague, μολονότι υψώνεται στα 2.13, φοβάται τα ύψη και για αυτό δεν βλέπει να πραγματοποιεί το πιο τρελό του όνειρο, που είναι να πηδήξει με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο. Όπως είχε γράψει και ο Κέβιν Ο Κόνορ από το Ringer, για τον 18χρονο Σέρβο των 91 κιλών, με wingspan στα 2.20, «είναι ένας αδύνατος ψηλός που κινείται ως φόργουορντ και πασάρει ως γκαρντ, αλλά χρειάζεται να βάλει μύες για να… πιάσει στο ΝΒΑ».

Μερικά από τα προτερήματά του είναι η ευελιξία στην ικανότητα του σουτ, το καλό footwork καθώς και ο έλεγχος του σώματος του, με τη δυνατότητα να σουτάρει βγαίνοντας από τα σκριν και μετά την ντρίμπλα αλλά στα μειονεκτήματά του ανήκει το γεγονός πως είναι πάρα πολύ αδύνατος. Εξάλλου, λίγοι παίκτες με τη δική του σωματοδομή έχουν πετύχει στο ΝΒΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments