Ελλάδα

Δήμαρχος Σερρών για το lockdown: «Θα κερδίσουμε τη μάχη παρά τις αλλαγές στην καθημερινότητα»

Δήμαρχος Σερρών για το lockdown: «Θα κερδίσουμε τη μάχη παρά τις αλλαγές στην καθημερινότητα»
Δήμαρχος Σερρών για το lockdown: Στόχος του Δήμου αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των πολιτών και της ζωής τους.

Στο επίπεδο 4 – αυξημένου κινδύνου, μπήκε από σήμερα το πρωί στις 6:00 η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, με τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρο Χρυσάφη, να κάνει λόγο για δύο εβδομάδες σκληρής μάχης, προκειμένου να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και κατ΄επέκταση περιορισμός της διασποράς του ιού. Σε δηλώσεις του, ο κ. Χρυσάφης επισήμανε ότι «η τοπική κοινωνία με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα μπορέσει να κερδίσει τη μάχη παρά τις αλλαγές που θα επέλθουν στην καθημερινότητα των πολιτών το επόμενο διάστημα και μέχρι να υπάρξει επανεξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στόχος του Δήμου αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των πολιτών και της ζωής τους, ενώ τόνισε ότι αυτό που μετράει τώρα είναι «ενωμένοι να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και όταν περάσουν οι δυσκολίες θα έρθει η ώρα για τον απολογισμό των ευθυνών».

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί οι πολίτες έχουν σχηματίσει και πάλι ουρές στην κεντρική πλατεία των Σερρών προκειμένου να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό, γεγονός που φανερώνει την μεγάλη ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κόσμου. Μόνο χθες ανακοινώθηκαν 158 κρούσματα από τα τεστ που είχαν διενεργηθεί τις προηγούμενες μέρες. Την Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στην πόλη είχε κάνει λόγο για 239 ενεργά κρούσματα μόνο μέσα στην πόλη των Σερρών και για 442 επαφές υψηλού κινδύνου που είναι απομονωμένες.

«Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά σημαντική σύσκεψη μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής. Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, όχι για να επιβάλλουμε κάποιο lockdown, αλλά για να δούμε πώς θα δουλέψουν τα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε πιο δύσκολα μέτρα. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επόμενα μέτρα χωρίς να έχουν εφαρμοστεί όσα έχουν ήδη αποφασιστεί και αφού τα έχουμε δει σε επίπεδο κοινωνίας.

Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή – έχουμε 239 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να εντοπίζεται στο Δήμο Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και στους όμορους Δήμους. Έχουμε 442 στενές επαφές υψηλού ρίσκου οι οποίες είναι απομονωμένες.

Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments