Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι πέρασαν ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη

ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι πέρασαν ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη
ΑΣΟΕΕ: Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
ΑΣΟΕΕ: Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Μια εικόνα ντροπής που δεν αποτυπώνει τίποτε παραπάνω από σκέψεις φασισμού και φανατισμού και αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από την εισβολή που έκαναν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Οι καταληψίες των πανεπιστημίων, έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Η φωτογραφία η οποία συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Μεταξύ άλλων γράφουν:

«Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις.

Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την “ακαδημαϊκή αυθεντία” του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους».

Το χρονικό της επίθεσης

Σε διάστημα μικρότερο από τρεις εβδομάδες, μία ακόμη επίθεση από αγνώστους με εκτεταμένες ζημιές σε ελληνικό πανεπιστήμιο έλαβε χώρα.

Εκτενείς καταστροφές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα και έγγραφα υπέστησαν χώροι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών χθες το πρωί όταν 15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Ιδρυμα. Μπήκαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, τον εξύβρισαν, τον απείλησαν, ενώ δεν δίστασαν να του επιτεθούν και σωματικά, αρπάζοντάς τον από το λαιμό. Στη συνέχεια προχώρησαν σε καταστροφές στο χώρο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 μέρες άγνωστοι είχαν εισβάλει και στο κτίριο της Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκαλώντας ζημιές, χωρίς όμως να επιτεθούν σωματικά στη διοίκηση και σε διοικητικούς υπαλλήλους.

Η χθεσινή επίθεση έγινε στις 11.30 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι εκτός του πανεπιστημιακού χώρου μπήκαν στο Ιδρυμα κατευθυνόμενοι προς τα γραφεία της διοίκησης. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, οι επιτιθέμενοι αιτιολόγησαν τη βίαιη εισβολή τους ως διαμαρτυρία για τις εκκενώσεις καταλήψεων δημόσιων κτιρίων.

«Δεν πρόκειται να πτοηθούμε», δηλώνει στον «Ε.Τ.» ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, που έπεσε θύμα των απειλών και των βιαιοπραγιών των αγνώστων. «Εμείς θα συνεχίσουμε με σθένος και αφοσίωση να διατηρούμε τη δημοκρατική λειτουργία του Ιδρύματος. Αυτές οι ενέργειες δεν νοούνται σε μία δημοκρατική Πολιτεία», συνεχίζει.

Οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο γραφείο του έσπασαν τον υπολογιστή του, κατέστρεψαν έγγραφα και αντικείμενα αξίας, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο γραφείο της Γραμματείας του πρύτανη και έξω από το γραφείο του αντιπρύτανη και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους υπέρ των καταλήψεων όπως «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Η ανακοίνωση

Πρόκειται για μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις των τελευταίων ετών σε ελληνικό Ιδρυμα και οι ζημιές που έχουν προκληθεί υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το ΟΠΑ άμεσα δημοσιοποίησε την επίθεση και ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του» και αναφέρθηκαν στη σωματική και λεκτική βία που δέχθηκε ο πρύτανης του Ιδρύματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments