Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο: 14χρονος που τραυματίστηκε μεταφέρεται εκτάκτως στην Αθήνα με C-130

Σεισμός στη Σάμο: 14χρονος που τραυματίστηκε μεταφέρεται εκτάκτως στην Αθήνα με C-130
Σεισμός στη Σάμο: Ένα 14χρονο παιδί τραυματίστηκε από τον σεισμό στο νησί και θα μεταφερθεί στην Αθήνα με C-130. Με την ίδια πτήση θα μεταφερθεί και μια 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, που θα νοσηλευτεί στο ΚΑΤ.

Ένας 14χρονος τραυματίστηκε από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο. Θυμίζουμε ότι τη ζωή τους έχασαν και δύο έφηβοι όταν τους καταπλάκωσε τοίχος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 14χρονος έχει υποστεί σοβαρά κατάγματα και μεταφέρεται στην Αθήνα με C-130. Το ΕΚΑΒ έχει τον συντονισμό για την αερομεταφορά του άτυχου παιδιού. Ο τραυματίας αναμένεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού γύρω στις 21.00.

Με την ίδια πτήση θα μεταφερθεί και μια 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, που θα νοσηλευτεί στο ΚΑΤ. 19 είναι συνολικά οι τραυματίες, οι εννιά πιο σοβαρά.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από το σημείο που σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά στη Σάμο λόγω του σεισμού. Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσίευσε κάτοικος της περιοχής. Πρόκειται για δύο μαθητές Λυκείου, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που επέστρεφαν από το σχολείο τους στο Βαθύ της Σάμου. Τα δύο παιδιά περπατούσαν λίγη ώρα μετά τον σεισμό σε μικρό στενό. Πέρασαν δίπλα από ετοιμόρροπο τοίχο, ο οποίος κατέρρευσε πάνω τους. Στο βίντεο φαίνονται οι διασώστες να επιχειρούν στα χαλάσματα:

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν για τον απεγκλωβισμό τους και, δυστυχώς, τα ανέσυραν νεκρά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς που αναζητούσαν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό, έκαναν όλη τη διαδρομή που οι δύο μαθητές έκαναν καθημερινά για να τα εντοπίσουν. Όταν είδαν τα χαλάσματα, ειδοποίησαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Για τουλάχιστον 10 τραυματίες στη Σάμο εξαιτίας του σεισμού κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες. Παράλληλα, υπάρχουν ζημιές σε κάποια κτίρια, μεταξύ αυτών και στη Μητρόπολη του Καρλοβασίου. Ζημιές σημειώθηκαν τόσο από την ισχυρότατη δόνηση, όσο και από τα τέσσερα μικρά τσουνάμι που καταγράφηκαν. Δεκάδες είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες από τις οποίες αρκετά ισχυρές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδοποίηση προς τους κατοίκους να μείνουν μακριά από ετοιμόρροπα κτίρια για να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί.

Θυμίζουμε ότι ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου, σε εστιακό βάθος στα 12 περίπου χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά του νησιού. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ τρομακτικές είναι οι εικόνες στην Τουρκία όπου υπάρχουν καταρρεύσεις πολυκατοικιών με πολλούς εγκλωβισμένους, πάνω από 400 τραυματίες και 12 τουλάχιστον νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments