Πολιτική

Αυτά τα μέτρα ανακοινώνει το Σάββατο ο Μητσοτάκης

Αυτά τα μέτρα ανακοινώνει το Σάββατο ο Μητσοτάκης
Μητσοτάκης διάγγελμα: Ο πρωθυπουργός ανέβαλε το διάγγελμά του για τον κορωνοϊό που ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Παρασκευής λόγω του φονικού σεισμού στη Σάμο.

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμά του, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν δεν υπήρχε ο φονικός σεισμός που χτύπησε την Ελλάδα και την Τουρκία, ο πρωθυπουργός θα είχε κάνει γνωστές τις αποφάσεις της κυβέρνησης από το μεσημέρι της Παρασκευής. Όμως, το μήνυμά του προς τους πολίτες αναβλήθηκε εξαιτίας του χτυπήματος του Εγκέλαδου.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο αυξανόμενος αριθμός των διασωληνωμένων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, σήμερα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1690 κρούσματα κορωνοϊού, 128 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρονταν και 5 νέοι θάνατοι. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατέληξαν άλλοι δύο νοσούντες με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας να είναι πλέον 622 νεκροί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αύριο Σάββατο θα ανακοινώσει τα εξής μέτρα:

  • Κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και καφέ
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ
  • Απαγόρευση μετακίνησης από τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη χώρα

Όσον αφορά στον αθλητισμό, η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να μπει λουκέτο σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες πλην των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Το ζήτημα αυτό θα είναι μέχρι και την τελευταία ώρα ανοιχτό, καθώς η Πολιτεία θέλει να διασφαλίσει την ατομική άσκηση για τους πολίτες.

Να σημειώσουμε ότι ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος σε δήλωσή του στο Open σημείωσε ότι: «Ο αριθμός των κρουσμάτων που εμείς βρίσκουμε είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό». «Τα ενεργά κρούσματα στην Αττική μπορεί να φτάνουν τα 40.000», δήλωσε, από την άλλη, ο καθηγητής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα για την πανδημία και τόνισε ότι αναμένεται να πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μας ανησυχεί ότι έχουμε φτάσει σε μέσο αριθμό τις 100 εισαγωγές την ημέρα που μαθηματικά θα πιέσει το σύστημα το επόμενο διάστημα». Τις τελευταίες επτά ημέρες στις ηλικίες άνω των 55 ετών είχαμε περίπου 1.000 κρούσματα. Στα δεδομένα που έδειξε ο κ. Τσιόδρας, παρουσίασε άνοδο στον αριθμό των νοσηλευομένων στις ηλικίες 45-54 και 55-64 «και από εκεί θα οδηγηθούμε σε διασωληνώσεις».

Δείτε ρεπορτάζ για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments