Οικονομία

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας στη Σάμο και στην Ικαρία

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας στη Σάμο και στην Ικαρία
ΟΑΕΔ: Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των ΚΠΑ2 της Σάμου και του Αγ. Κήρυκα Ικαρίας αποφάσισε η διοίκηση του οργανισμού

Ο ΟΑΕΔ στο πλευρό των ανέργων στις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό. Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της Σάμου και του Αγ. Κήρυκα Ικαρίας που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε τη μεγάλη ισχύος σεισμική δόνηση που έλαβε χώρα σε εστιακό χώρο πλησίον της Σάμου και την ακόλουθη μετασεισμική δραστηριότητα και υπαγόρευσε το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τι ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Με αυτόν τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υπάγονται στα ΚΠΑ2 της Σάμου και του Αγ. Κήρυκα Ικαρίας, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. Επίσης, το ΚΠΑ2 Σάμου θα αναστείλει τη λειτουργία του για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες Αρχές, που θα επιθεωρήσουν την κατάσταση των κτιριακών υποδομών, αλλά και την εξέλιξη του ίδιου του φαινομένου.

Ο ΟΑΕΔ εκφράζει τη βαθιά λύπη του για το τραγικό συμβάν της απώλειας δύο νέων ανθρώπων, καθώς και την έμπρακτη συμπαράστασή του στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν οδηγίες προς τους συναλλασσόμενους με τον ΟΑΕΔ σχετικά με την αποκατάσταση της διαδικασίας εξυπηρέτησής τους.

Ο σεισμός στη Σάμο

Υπενθυμίζεται ότι ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο παιδιών ηλικίας 15 και 17 ετών χτύπησε την υποθαλάσσια περιοχή 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου και έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα. Ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, ενω ο πιο ισχυρός απο τους μετασεισμους που ακολούθησαν έιχε ένταση 5 Ρίχτερ, εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα, στη θαλάσσια περιοχή 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σάμου.

Η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 271 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments