Πολιτική

Σεισμός στη Σάμο – Δένδιας: Πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης από το εξωτερικό

Σεισμός στη Σάμο – Δένδιας: Πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης από το εξωτερικό
Σεισμός στη Σάμο – Δένδιας: Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση τους στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών προσέφεραν πλήθος ομολόγων του από άλλες χώρες.

Για τον σεισμό στη Σάμο επικοινώνησαν με τον Νίκο Δένδια πολλοί ομόλογοι του από χώρες του εξωτερικού. Με τον υπουργό Εξωτερικών επικοινώνησαν τηλεφωνικά τόσο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας όσο πλήθος ομολόγων του από διάφορες χώρες, προκειμένου να του εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους και τη συμπαράστασή τους για τον σεισμό που έπληξε τη Σάμο.

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Ν. Δένδιας τούς ευχαριστεί θερμά που επικοινώνησαν μαζί του για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους.

Όπως κάνει γνωστό με αναρτήσεις του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τον κ. Δένδια επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι, εκ μέρους του Βασιλιά Αμπντάλα.

Επίσης, επικοινώνησαν μαζί του οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλες Λάγια, της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο, του Καναδά Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί, της Κροατίας Γκόρνταν Ράντμαν, του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ, της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ, της Σλοβενίας Ανζέ Λόγκαρ.

Ο σεισμός και οι ανησυχίες

Υπενθυμίζεται ότι ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο παιδιών ηλικίας 15 και 17 ετών χτύπησε την υποθαλάσσια περιοχή 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου και έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα. Ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, ενω ο πιο ισχυρός απο τους μετασεισμους που ακολούθησαν έιχε ένταση 5 Ρίχτερ, εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα, στη θαλάσσια περιοχή 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σάμου.

Η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 271 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, καταγράφηκε στις 07:31 από τους σεισμογράφους. Στις 03:40 είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε απόσταση 31 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 245 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας. Κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου είναι το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τους επιστήμονες οι οποίοι το παρακολουθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments