Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 02/11: 1152 νέα κρούσματα – Εφτά θάνατοι και 153 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 02/11: 1152 νέα κρούσματα  – Εφτά θάνατοι και 153 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 02/11: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 1152.

Σταθερά αυξημένη παραμένει η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1152, εκ των οποίων 33  εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 42080 και οι νεκροί ανήλθαν στους 642 .

Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Η επίσημη ανακοίνωση από ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Πλησιάζουμε τα τρεις με τέσσερις χιλιάδες κρούσματα»

Θεσσαλονίκη και Σέρρες τέθηκαν σε καραντίνα για δεύτερη φορά μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ανησυχία υπάρχει και για τις υπόλοιπες πόλεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι είναι πιθανό να δούμε και 3.000 – 4.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες γιατί θα υπάρξουν και αυξημένα νούμερα σε τεστ.

«Τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν συνειδητά από όλους, καθολικά και με κάποια διάρκεια για να αρχίσουμε να βλέπουμε την απόδοσή τους», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, είπε στον ΑΝΤ1, ενώ ακόμα σημείωσε: «αν τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρξει ανταπόκριση έστω και αχνά, θα πρέπει να υπάρξουν και επιπλέον μέτρα. Δεν έχουμε το περιθώριο της αναμονής των δύο εβδομάδων. Θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια σε τρεις – τέσσερις ημέρες».

Τι είπε για την διασπορά του κορωνοϊού

Όπως σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, «αν ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία δεν μειωθεί ή δεν σταθεροποιηθεί τις επόμενες ημέρες και ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά μέτρα διότι οι αντοχές θα εξαντληθούν ταχύτατα αν η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη».  Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, «είναι πιθανό να δούμε και 3.000 -4.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες γιατί και οι αριθμοί οδηγούν προς τα εκεί αλλά και γιατί θα υπάρξουν και αυξημένοι αριθμοί στα τεστ ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αλλά εκείνο που θα πρέπει να δούμε είναι σταθεροποίηση στον αριθμό των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία και των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία στην εντατική, Αυτή είναι οι σκληροί αριθμοί που μελετάμε πλέον». Για την εστίαση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε ότι «δυστυχώς η εστίαση έχει συμμετοχή στη διασπορά, όπως και μεγαλύτερη συμμετοχή έχει και η διασκέδαση».

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

«Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες», ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης, πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Μέσω κινητού τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033, οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους μετά την ανακοίνωση του lockdown στις δύο παραπάνω πόλεις λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Στο sms στο 13033, που θα αποστέλλουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για διάστημα 14 ημερών, θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments