Διεθνή

Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία: Τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι

Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία: Τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι
Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία: Οι τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμιά κατηγορία εναντίον τους. Θεωρούνταν ύποπτοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια.

Τρεις άνδρες που συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Νίκαια, αφέθηκαν ελεύθεροι από τις γαλλικές αρχές χωρίς καμιά κατηγορία εναντίον τους. Είχαν συλληφθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 29ης Οκτωβρίου. Ο Μπραχίμ Ισάουι, 21 ετών, ο οποίος είχε ποινικό μητρώο -βία και ναρκωτικά- έφυγε από την πόλη Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία, στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου ζούσε με την οικογένειά του. Έφτασε παράνομα στην Ευρώπη, πρώτα στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα στις 20 Σεπτεμβρίου, και αποβιβάστηκε στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στο Μπάρι, στη νότια Ιταλία, στις 9 Οκτωβρίου.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ισάουι έφτασε στη Νίκαια την Τρίτη. Εντοπίστηκε από κάμερες βιντεοπαρακολούθησης κοντά στην εκκλησία μια μέρα πριν από το περιστατικό. Οι ερευνητές βασίζονται κυρίως στη χρήση των δύο κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στα πράγματά του και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Τυνησία για να ιχνηλατηθεί το ταξίδι του, να αποσαφηνιστεί ο λόγος για το ταξίδι του και να προσδιοριστεί εάν είχε συνεργούς.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τυνησίας, Χισάμ Μεσίσι, κάλεσε το Σάββατο τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να συνεργαστούν πλήρως με τις γαλλικές αρχές στην έρευνα που διενεργεί η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Ο 29χρονος Τυνήσιος λοιπόν, αφού ανακρίθηκε αφέθηκε ελεύθερος. Είχε συλληφθεί στο Γκρας (Αλπ-Μαριτίμ) και τελούσε υπό κράτηση μαζί με δύο άνδρες 25 και 63 ετών, που ήταν παρόντες στο σπίτι του. “Υπάρχουν υποψίες ότι συναναστράφηκε τον ύποπτο κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού του ταξιδιού”, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. “Είναι πιθανό να ταξίδεψε μαζί με τον δράστη της επίθεσης”, δήλωσε επίσης η ίδια πηγή.

Τι συνέβη στη Γαλλία στις 29 Οκτωβρίου:

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, όταν ένας άνδρας ο οποίος κρατούσε μαχαίρι εξαπέλυσε επίθεση μέσα σε εκκλησία της . Ο δράστης λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε ότι κατά την επιχείρηση τραυματίστηκε, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Ο δράστης ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών. Έδρασε μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία. Η έρευνα συνεχίζεται ακόμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments