Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: Ο Μπάιντεν πήρε το Γουισκόνσιν

Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: Ο Μπάιντεν πήρε το Γουισκόνσιν
Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: Όπως μεταδίδουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ που επικαλούνται επίσημες πηγές, η καταμέτρηση στο Γουισκόνσιν ολοκληρώθηκε και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κέρδισε και αυτή την κρίσιμη πολιτεία.

Μια κρίσιμη πολιτεία για το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Γουισκόνσιν ανακοίνωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή. Όλες οι ψήφοι έχουν μετρηθεί, αναφέρει, και ο Μπάιντεν έχει κερδίσει με 20,697 ψήφους διαφορά.

Δείτε την ανάρτηση από το NBC στο Twitter

Να σημειώσουμε, όπως βλέπετε, και στην παραπάνω ανάρτηση ότι το Twitter επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά το δήλωσε αρμόδιος έστω κι αν ήταν δική του πρωτοβουλία. Με βάση τα αποτελέσματα που μεταδίδει το Associated Press, στο 95% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 21 χιλιάδες ψήφους. Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ συνεχίζει να «βομβαρδίζει» με tweets όπου γκρινιάζει για την ανατροπή που έχει συντελεστεί σε μια σειρά πολιτείες.

Στο πρώτο tweet του που χαρακτηρίζεται πολύ εύκολα συνωμοσιολογικό αναφέρεται: «Χθες βράδυ προηγούμουν, συχνά σταθερά, σε πολλές πολιτείες – κλειδιά, τις περισσότερες από τις οποίες ελέγχουν οι Δημοκρατικοί. Τότε, μία προς μία, ξεκίνησαν μαγικά να εξαφανίζονται καθώς γινόταν η καταμέτρηση των ψήφων. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ και οι «δημοσκόποι» έκαναν ένα μεγάλο και ιστορικό λάθος».

Δείτε την ανάρτηση που ήδη επισημάνθηκε από το Twitter καθώς αναφέρεται σε νοθεία χωρίς φυσικά καμία απόδειξη:

Λίγη ώρα πριν έγραψε και μια ακόμα ανάρτηση όπου αναφέρει ότι: «Βρίσκουν ψήφους του Μπάιντεν παντού – στην Πενσιλβάνια, στο Ουισκόνσιν, στο Μίσιγκαν. Πολύ άσχημα για τη χώρα».

Σύμφωνα με ό, τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί στον αμερικάνικο λαό απόψε. Συνεχίζει να δηλώνει ότι θα καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι σε κάθε πολιτεία, ενώ για το ίδιο θέμα ο Ντόναλντ Τραμπ θυμίζουμε ότι έχει δηλώσει ότι θα καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την επιστολική ψήφο που, όπως αναμενόταν, γέρνει τη ζυγαριά υπέρ των Δημοκρατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments