Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Αναβάλλεται η ενημέρωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου

Στέλιος Πέτσας: Αναβάλλεται η ενημέρωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου
Στέλιος Πέτσας: Το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει διάγγελμα.

Αναβάλλεται η ενημέρωση του Στέλιου Πέτσα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και το διάγγελμα που θα πραγματοποιήσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή:

Λόγω της αυριανής ενημέρωσης από τον Πρωθυπουργό, η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα δεν θα πραγματοποιηθεί .

Τι θα ανακοινωθεί στο αυριανό διάγγελμα Μητσοτάκη

Το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα στις 12:00 ο πρωθυπουργός μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα αναμένεται να ανακοινώσουν το lockdown στα πρότυπα του Μαρτίου και μένει να διευκρινιστεί ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τι θα μείνει ανοιχτό και τι θα κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την πρόταση των λοιμωξιολόγων, η οποία περιλαμβάνει lockdown 15 ημερών και μέτρα στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης. Μένει να αποφασίσει η κυβέρνηση αν θα εφαρμόσει πιστά το παραπάνω σχέδιο, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό την Πέμπτη στην ενημέρωση που θα κάνει μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια είναι πολλά, το πιθανότερο, ωστόσο, είναι πως θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα σχολεία ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη, να κλείσουν βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι το σύνολό της.

Τρία είναι τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό:

  • Η διάρκεια του lockdown, αν θα είναι για 15 ή για 30 ημέρες.
  • Η έναρξη των περιοριστικών μέτρων. Πιθανότερο είναι από τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής ή τις 6:00 π.μ του Σαββάτου.
  • Τι θα γίνει με τα σχολεία. Το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν τα λύκεια, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν πιθανότατα, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη.

Κυβερνητικές πηγές: Σήμα συναγερμού λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments