Πολιτική

Στέλιος Πέτσας Κορωνοϊός: Δεν είμαστε κοντά σε άμεσο lockdown στην Αττική

Στέλιος Πέτσας Κορωνοϊός: Δεν είμαστε κοντά σε άμεσο lockdown στην Αττική
Στέλιος Πέτσας Κορωνοϊός: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πλάνο για άμεσο Lockdown, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό θα κριθεί και από το πόσο θα αποδώσουν τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα.

Την ώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται για δεύτερη μέρα σε καθεστώς lockdown η συζήτηση για το αν θα δούμε κάτι ανάλογο και στην Αττική έχει φουντώσει. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται στην Αττική είναι πολλά και όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την εφαρμογή νέων αυστηρότερων μέτρων στο ίδιο μοντέλο με τη Θεσσαλονίκη. Η κουβέντα για lockdown έχει ξεκινήσει και πλέον οι άνθρωποι της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν ότι αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση τότε μια δεύτερη καραντίνα φαντάζει μονόδρομος.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Θεσσαλονίκης και στην Αττική. Αρκετοί παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του και πίστεψαν ότι ένα lockdown μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με νέα του τηλεοπτική εμφάνιση έβαλε τα πράγματα στη θέση τους τονίζοντας πως δεν εξετάζεται αυτό να γίνει άμεσα από τη στιγμή που εδώ και λίγες ημέρες ισχύουν τα νέα μέτρα με το κλείσιμο της εστίασης.

“Όχι” σε άμεσο lockdown

Στην Αττική βλέπουμε επίσης μια αύξηση κρουσμάτων η οποία δεν είναι εκθετική όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του Open. Όσο για το αν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική η απάντησή του ήταν «Όχι». «Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων για να καταλήξει: «Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Δείτε το σχετικό βίντεο με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments