Οικονομία

Αναστολή εργασίας: 800 ευρώ για όλους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Αναστολή εργασίας: 800 ευρώ για όλους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Σημαντική οικονομική ενίσχυση για όσους βγουν σε αναστολή ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αυτό που γνωρίζαμε όλοι. Η χώρα μπαίνει και πάλι σε καραντίνα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα θα κρατήσει για τρεις εβδομάδες και όπως δήλωσε τα περιοριστικά μέτρα θα ολοκληρωθούν στις 30 Νοεμβρίου. Φυσικά η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ανακοινώσει και οικονομικά βοηθήματα για τους εργαζόμενους που θα βγουν σε αναστολή.

Μπορεί οι αναλυτικές ανακοινώσεις να είναι προγραμματισμένες για αργότερα μέσα στην ημέρα από τον υπουργό Οικονομικών, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ήδη τρία έκτακτα μέτρα. Πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι όσοι βγουν σε αναστολή θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού από το κράτος ύψους 800 ευρώ. Η σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη φορά είναι ότι τα 800 ευρώ θα αφορούν έναν μήνα και όχι 45 ημέρες.

Τα άλλα δυο επιδόματα

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι όλα τα επιδόματα ανεργίας επεκτείνονται για δύο μήνες. Επίσης θα δοθεί επίδομα 400€ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. Θυμίζουμε ότι στις 15:00, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα οικονομικής στήριξης, από το υπουργείο Οικονομικών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, στις 18:00, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα κάνουν ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Περισσότερα σε λίγο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments