Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 06/11: 2448 νέα κρούσματα – 14 θάνατοι και 196 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 06/11: 2448 νέα κρούσματα – 14 θάνατοι και 196 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 06/11: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 2448

Σταθερά τετραψήφιος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας. Λίγες ώρες έμειναν πριν ξεκινήσει το ολικό lockdown με το οποίο όπως αναφέρουν και οι ειδικοί η εφιαλτική πορεία της πανδημίας θα ομαλοποιηθεί και τα κρούσματα σταδιακά θα ελαττωθούν. Το καμπανάκι άλλωστε οι λοιμωξιολόγοι το χτύπησαν τις προηγούμενες μέρες και  επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Συγκεκριμένα σήμερα τα νέα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 2448, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 63 στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους  52254 και οι νεκροί ανήλθαν στους 715.

Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Η επίσημη ανακοίνωση από ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715* θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

*Η διαφορά στο άθροισμα προκύπτει από διόρθωση της χθεσινής αναφοράς κατόπιν ορθής επανάληψης δήλωσης θανάτου από το ΓΝ. Κoζάνης.

Πότε θα τελειώσει το lockdown

Το ότι ο κορωνοϊός έγινε πιο μεταδοτικός, σχολίασε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σωτήρη Τσιόδρα ότι επιβάλλεται lockdown σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, αποκάλυψε ότι δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, αν και οι τρεις εβδομάδες είναι σίγουρες και χρειάζονται οπωσδήποτε.

«Βλέποντας και κάνοντας», ήταν το σχόλιο του Έλληνα καθηγητή μιλώντας στον ΣΚΑΙ και προσθέτοντας ότι ο φονικός ιός μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα τώρα. Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με τον χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων. Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1.

«Ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα»

Για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού πάντως, μίλησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου. «Ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα τις τελευταίες ημέρες», υπογράμμισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου lockdown, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου. «Εκ μέρους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει όλο αυτό το διάστημα, θα σας δείξω μερικά δεδομένα», ανέφερε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, τα οποία παρουσίασε σε διαφάνειες.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή είναι η παρουσίαση που λαμβάνει και ο ίδιος τρεις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με την επιδημιολογική καμπύλη, σε έναν μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών, ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα ανέφερε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, για να επισημάνει ότι η διασπορά παρουσιάζεται και ανά ηλικιακή ομάδα και δείχνει ότι ο ιός εξαπλώνεται επιθετικά και στις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από τον κορωνοϊό. Από την άλλη, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι «έχουμε ακόμη σημαντικές δυνατότητες στο ΕΣΥ, και δεν φτάσαμε στα όριά μας. Αλλά αν είχαμε φτάσει στα όριά μας και παίρναμε τα μέτρα, θα ήταν αργά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments