Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Συναγερμός με 11 κρούσματα σε γηροκομείο

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Συναγερμός με 11 κρούσματα σε γηροκομείο
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ακόμα μία φορά ένα γηροκομείο βρέθηκε στο κέντρο της πανδημίας. Στην ήδη επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 11 κρούσματα σε δομή ηλικιωμένων.

Ακόμα ένα γηροκομείο «χτυπήθηκε» από τον ιό. Πρόκειται για δομή ηλικιωμένων στην ήδη επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν 11 κρούσματα. Είναι γνωστό ότι οι κλειστές δομές και ιδίως αυτές που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και επιτήρηση. Το συγκεκριμένο γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Βασίλειος.

Σύμφωνα με το Open TV, 10 από τους 55 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί, καθώς και μία νοσηλεύτρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια διαγνώστηκε με κορονοϊό, αφότου αρχικά ήταν αρνητική στο πρώτο τεστ που έκανε, καθώς παρουσίασε συμπτώματα. Οι τρόφιμοι του γηροκομείου υποβλήθηκαν όλοι σε τεστ την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, όπου νόσησαν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21 έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Και στις φυλακές Διαβατών εντοπίστηκαν 65 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά τον εντοπισμό 65 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στις φυλακές Διαβατών. Πρόκειται για 59 κρατούμενους και έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι όποιοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν μπει σε καραντίνα. Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΓΓΑΠ, τα γεγονότα με τα θετικά κρούσματα στις φυλακές Διαβατών, έχουν ως εξής:

  • Στις 20 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών.
  • Στις 23 Οκτωβρίου βεβαιώθηκαν ακόμη δύο κρούσματα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
  • Στις 27 Οκτωβρίου βρέθηκε άλλος ένας υπάλληλος θετικός, ομοίως και στις 31 Οκτωβρίου.
  • Στις 6 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε όλους τους υπαλλήλους και διαπιστώθηκε το έκτο κρούσμα.

Όλοι οι εργαζόμενοι τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

  • Στις 28 Οκτωβρίου κρατούμενος παρουσίασε πυρετό και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, επέστρεψε στη φυλακή και τέθηκε σε καραντίνα. Μία ημέρα μετά, το τεστ βγήκε θετικό και άμεσα απομονώθηκαν οι επαφές του.
  • Στις 4 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 3 βεβαιωμένα κρούσματα και την επόμενη ημέρα, 5 Νοεμβρίου, ο αριθμός τους έφτασε τα 15.
  • Στις 6 Νοεμβρίου μετέβη στο σωφρονιστικό κατάστημα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ.
  • Στις 8 Νοεμβρίου βγήκαν θετικά άλλα 4 τεστ σε κρατούμενους. Έγιναν 150 δειγματοληπτικά τεστ, κυρίως σε κρατούμενους που είχαν έρθει σε επαφή με τα πρώτα κρούσματα.
  • Συνολικά μέχρι σήμερα καταγράφονται 59 κρούσματα, 58 κρατούμενοι με κορονοϊό μέσα στη φυλακή, ενώ θετικός βρέθηκε κρατούμενος που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για αμυγδαλίτιδα και παρέμεινε εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments