Τεχνολογία

Η παράξενη και άγνωστη ιστορία πίσω από το Ctrl+Alt+Del

Η παράξενη και άγνωστη ιστορία πίσω από το Ctrl+Alt+Del
Control Alt Delete: Είναι μια συντόμευση που όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει.

Το «Ctrl+Alt+Del» είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δημοφιλείς και χρήσιμες συντομεύσεις που υπάρχουν στο πληκτρολόγιο καθώς πρόκειται για τον συνδυασμό με τον οποίο μπορείς να κάνεις επανεκκίνηση του υπολογιστή όταν (μοιάζει να) έχει… κολλήσει.

Ωστόσο, όλοι ξέρουν για την υπάρξει αυτής της συντόμευσης. Μα κάθε τι που κάνουμε, έχει και μια ιστορία. Έτσι ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το backstory να είναι παράξενο και ενδιαφέρον, ίσως και περισσότερο από ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς.

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία αυτής της συντόμευσης έχει περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι

Ο δημιουργός της εν λόγω «ανακάλυψης», ο David Bradley, μιλώντας για αυτό το… κόλπο τόνισε ότι ήταν ένας σκέτος «πονοκέφαλος». Όπως ανέφερε λοιπόν, ο συνδυασμός αυτός προέκυψε το 1981 όταν ο Bradley και ακόμη έντεκα προγραμματιστές, έψαχναν έναν πιο σύντομο τρόπο για να κάνουν restart στον πρώτο υπολογιστή IBM που σχεδίαζαν.

Κι αυτό γιατί τους φαινόταν υπερβολικό να τον βγάζουν συνεχώς από το ρεύμα. Η πρώτη επιλογή που είχαν επιλέξει ήταν το το Ctrl+Alt+Esc, αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σχετικά εύκολα σε ακούσιες επανεκκινήσεις, λόγω απροσεξίας.

Έτσι, επειδή ήταν αδύνατον πατηθεί μόνο με το ένα χέρι, επιλέχθηκε το Ctrl+Alt+Del, με τον συνδυασμό τελικά να γίνεται διάσημο από στόμα σε στόμα καθώς πολλοί δημιουργοί λογισμικού το έλεγαν σε χρήστες για να τους βοηθήσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments