Ελλάδα

Νεκροί κορωνοϊού Ελλάδα: Πάνω από δέκα τα θύματα στη χώρα μας μέσα σε λίγες ώρες

Νεκροί κορωνοϊού Ελλάδα: Πάνω από δέκα τα θύματα στη χώρα μας μέσα σε λίγες ώρες
Νεκροί κορωνοϊού Ελλάδα: Μεγαλώνει συνεχώς η μακάβρια λίστα των πολιτών που έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του Sars-Cov-2.

Όλο και αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας της νόσου πάνω από 10 πολίτες. Συγκεκριμένα, 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει έχοντας χάσει την μάχη με την Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 35 νεκροί -οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά- από τον ιό στη χώρα και 1.914 κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56.698, εκ των οποίων το 54.2% .

  • 4.429 (7.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 15.678 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 228 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 323 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 35 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 784 θανάτους συνολικά στη χώρα. 316 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»,ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Αλλάζει η ενημέρωση για τον κορωνοϊό:

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα έχει χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση και έτσι πριστίθεται ακόμα μία ημέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη νόσο. Επίσης, στις ενημερώσεις θα συμμετέχει πλέον και ο υπουργός Υγείας, , για να ενημερώνει για την κατάσταση του .

Οι ενημερώσεις λοιπόν, θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε το  η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00 και όχι Τρίτη και Παρασκευή όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συμμετέχει στις ενημερώσεις της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι ειδικά για αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 06:00 το απόγευμα.

Στην ενημέρωση Δευτέρας και Παρασκευής θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, , ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, , και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments