Αθλητισμός

Super League 2 κορωνοϊός: «Ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων»

Super League 2 κορωνοϊός: «Ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων»
Superleague 2 κορωνοϊός: Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου αιτείται να ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις.

Την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων ζητούν οι σύλλογοι της Super League 2, ενώ θυμίζουμε ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος που είχε οριστεί για τις 14 Νοεμβρίου έχει αναβληθεί λόγω κορωνοϊού. Η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σας ενημερώνουμε ότι η Super League 2, απέστειλε την Παρασκευή 6/11/20 το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ταυτόσημο με αυτό της SL1 όπως της ζητήθηκε, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα απεστάλη, την ίδια ημέρα, έγγραφο με την δέσμευση των 12 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-21 ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Ωστόσο, χθες ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημά μας και θα εξεταστεί σε νεότερη σύσκεψή της. Μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος, σε νεότερο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων προκειμένου να διατηρούνται οι αθλητές μας στην απαιτούμενη σωματική και φυσική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη του πρωταθλήματος».

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικές μέρες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) είχε στείλει επιστολή στους κύριους Κικίλια, Αυγενάκη, Χαρδαλιά, Μαυρωτά. Ο ΠΣΑΠ ανέφερε:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενόψει της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, δυνάμει της οποίας θα εξειδικεύονται τα αθλητικά μέτρα που θα εφαρμοσθούν, θέτουμε υπόψη σας τα εξής: Ήδη, από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις ομαδικές προπονήσεις, ενώ μέχρι σήμερα έχουν προπονηθεί 46 ομάδες με δύναμη άνω των 1.000 αθλητών.

Εν συνεχεία, έχουν διεξαχθεί 128 επίσημα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων τόσο εκείνων των ομάδων μας στις διοργανώσεις της UEFA, όσο και των εθνικών ομάδων και αν προσθέσουμε και τα φιλικά προετοιμασίας ο αριθμός ξεπερνά τους 200 αγώνες. Συνεπώς, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4.000 προπονήσεις, ενώ βρέθηκαν μόνο 38 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 περιορίστηκαν σε τρεις συγκεκριμένες ομάδες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα, αφενός μεν ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου σημειώθηκε ελάχιστη διασπορά του ιού, αφετέρου δε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο εφαρμόστηκε με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αναστολής των πρωταθλημάτων της Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου (Super League 2 – Football League), αυτό συνεπάγεται αυτόματα πως η ενδεχόμενη επίσημη έναρξη αυτών θα μετατοπισθεί με μαθηματική ακρίβεια για το 2021, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 20-30 ημέρες για την ελάχιστη προετοιμασία των ομάδων, με άμεσο και αναπότρεπτο κίνδυνο να μην είναι εφικτή η ολοκλήρωση των εν λόγω πρωταθλημάτων λόγω χρονικής πίεσης.

Δυστυχώς, αυτό θα επιφέρει την πλήρη οικονομική και επαγγελματική καταστροφή των ΠΑΕ και των μελών μας, αλλά και χιλιάδων ακόμη οικογενειών, συνυπολογιζομένου του συνόλου των εργαζομένων στις ως άνω ΠΑΕ. Υπό τα ανωτέρω δεδομένα, αιτούμαστε να εξαιρεθούν από τα μέτρα οι δυο επαγγελματικές κατηγορίες και να τους επιτραπεί να αγωνιστούν κανονικά υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η οποία έχει αναμφισβήτητα αποδείξει την αποτελεσματικότητά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments