Διεθνή

Τραμπ κατά Pfizer: Επίτηδες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εμβολίου μετά τις εκλογές

Τραμπ κατά Pfizer: Επίτηδες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εμβολίου μετά τις εκλογές
Τραμπ κατά Pfizer: Με την Pfizer επειδή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μετά τις Αμερικανικές εκλογές τα έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του στις εκλογές των ΗΠΑ, αυτή τη φορά τα βάζει με την Pfizer επειδή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που θέλουν τον Τζο Μπάιντεν νικητή και νέο Πρόεδρο της Αμερικής.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ενώ αρχικά πανηγύριζε στο twitter για τα αποτελέσματα του εμβολίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, με τρία ποστ, εξέφρασε την οργή του, τόσο για την εταιρία για την χρονική περίοδο που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών, όσο και για τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ, που έδωσε επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας στο φάρμακο bamlanivimab της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, ένα μονοκλωνικό τεχνητό αντίσωμα το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορωνοϊού.

«Όπως έχω πει, η Pfizer και άλλοι, θα ανακοίνωναν τα αποτελέσματα για το εμβόλιο μετά τις εκλογές γιατί δεν είχαν το κουράγιο να το κάνουν νωρίτερα. Όπως και ο FDA που θα έπρεπε να κάνει τις ανακοινώσεις νωρίτερα, όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για να σώσει ζωές», έγραψε στο ένα από τα τρία tweets.

Στη δεύτερη ανάρτηση σημειώνει: «Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν πρόεδρος, δεν θα είχατε το εμβόλιο για άλλα δύο χρόνια, ούτε ο FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές».

Στο τρίτο και τελευταίο του ποστ, ο Δημοκρατικός υπογραμμίζει: «Ο FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελα να είμαι εγώ που θα τους κερδίσω με το εμβόλιο πριν τις εκλογές και γι’ αυτό βγήκε η είδηση πέντε ημέρες αργότερα. Όπως τα έλεγα τόσο καιρό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments