Διεθνή

Τζο Μπάιντεν κορωνοϊός: «Σας εκλιπαρώ φορέστε μάσκα»

Τζο Μπάιντεν κορωνοϊός: «Σας εκλιπαρώ φορέστε μάσκα»
Τζο Μπάιντεν κορωνοϊός: Έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να φορούν μάσκα έκανε ο Τζο Μπάιντεν.

Στο θέμα της μάσκας και στην προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Σε δηλώσεις του από το Ουίλμιγκτον, στο Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν παρακάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί τονίζοντας πως η χρήση μάσκας δεν είναι κάποια πολιτική στάση.

«Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, φορέστε μάσκα. Κάντε το για τον εαυτό σας. Κάντε το για τον γείτονά σας. Η χρήση της μάσκας δεν είναι πολιτική στάση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε επίσης πως η διαδικασία έγκρισης ενός εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού θα πρέπει να καθοδηγείται από την επιστήμη, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αντιμέτωπες με έναν «σκοτεινό» χειμώνα και ότι ένα εμβόλιο πιθανόν δεν θα είναι διαθέσιμο για μήνες. Δεσμεύτηκε επίσης πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει τελείως την πορεία της πανδημίας, αμέσως μόλις ορκιστεί.

Ελπίδες για εμβόλιο τον Μάρτιο:

Χθες, η Pfizer ανακοίνωσε ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο που ετοιμάζει, ενώ ο Μπρους Έιλγουορντ, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μίλησε για την πορεία της πανδημίας παγκοσμίως. Μάλιστα, έκανε και τη δική του εκτίμηση για το πότε θα έχουμε εμβόλιο για τον ιό.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο, ένα εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τον Μάρτιο του 2021 για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, το οποίο μαζί με άλλες προόδους θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την πορεία της πανδημίας Ο Μπρους Έιλγουορντ είπε επίσης, ενώπιον της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΠΟΥ, ότι τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Pfizer Inc σχετικά με τις τελευταίου σταδίου δοκιμές ενός εμβολίου είναι «πολύ θετικά».

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα… όμως πρόκειται για πολύ θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενα, να δώσουν πολλές ελπίδες, σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα προχωράμε μπροστά», σημείωσε ακόμη ο Έιλγουορντ, ενώπιον των 194 μελών του ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments