Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Θετικός στον κορωνοϊό – Μεταφέρεται εσπευσμένα στην Αθήνα με C – 130

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Θετικός στον κορωνοϊό – Μεταφέρεται εσπευσμένα στην Αθήνα με C – 130
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν ότι λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και κάποιων προβλημάτων υγείας είναι καλό να μεταφερθεί σε εξειδικευμένη κλινική στην Αθήνα.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για μεταφορά του στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήδη απογειώθηκε από την Ελευσίνα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ε προορισμό τα Τίρανα προκειμένου να παραλάβει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επιβαίνουν προσωπικό του ΕΚΑΒ με γιατρό και θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κοροναϊό.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του άλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο πρωθυπουργός κ.Κυριακος Μητσοτακης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.

Σε επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη ο Αρχιεπίσκοπος τον Ιούνιο

Σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη τον Ιούνιο σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, οι γιατροί πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ και αφού είδαν ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος συνέχισαν να παρέχουν στον Αρχιεπίσκοπο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψης.

Η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής για την περιπέτεια της υγείας του τον Ιούνιο

ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», με πολλή επιτυχία. Σήμερα Σάββατο, δόξα τω Θεώ, η υγεία του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Οι θεράποντες ιατροί τον πληροφόρησαν ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή.

Τι είχε πει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» για την πανδημία

«Προφανώς το πρόβλημα υφίσταται. Η πανδημία αυτή δεν διασπείρει μόνο την αρρώστια, αλλά προκαλεί και ευρύτερες οικονομικές επιπλοκές. Ιδιαίτερα καταστροφικές για χώρες που πρόσφατα έχουν περάσει οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα ή χώρες με περιορισμένη οικονομία, όπως η Αλβανία. Ευχόμαστε όλες οι κυβερνήσεις να πάρουν τις ορθές αποφάσεις. Οι πλουσιότερες χώρες οφείλουν να βοηθήσουν τις φτωχότερες, που θα υποστούν οξύτερα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Οι κατέχοντες τον παγκόσμιο πλούτο –πολυεθνικές εταιρείες, κοινοπραξίες, οργανισμοί, ιδρύματα, φυσικά πρόσωπα– οφείλουν να συνδράμουν με γενναιοδωρία».

Όλη η ανθρωπότητα είστε μια οικογένεια

Συνεχίζει: «Αυτόν τον καιρό ο κορωνοϊός μοιάζει να συμβουλεύει: “Επανεξετάστε τις αξίες και τον τύπο του ανθρωπισμού που καυχάσθε ότι έχετε. Όλη η ανθρωπότητα είστε μια οικογένεια”. Για τη θεραπευτική αγωγή και την αντιμετώπιση νέας έξαρσης της πανδημίας δεν μπορεί καμία χώρα μόνη της να τα επιτύχει. Η ίδια αρχή πρέπει να ισχύσει και για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσεως. Αυτή, βεβαίως, η διαπίστωση υπονομεύεται από ποικίλα ατομικά, κοινωνικά, εθνικά συμφέροντα. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι η αλήθεια τόσο στην επιστήμη όσο και στην κοινωνική ζωή έχει τη δική της δυναμική. Και τελικώς επικρατεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments