Διεθνή

Επίθεση στη Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο – Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία

Επίθεση στη Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο – Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία
Επίθεση στη Σαουδική Αραβία: Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει πως τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ένας Έλληνας.

Έκρηξη με τραυματίες σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Σαουδική Αραβία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχει κι ένας Έλληνας.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει πως τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ένας Έλληνας, σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσίευμα της Daily Mail. Στο νεκροταφείο βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για Ημέρα Μνήμης για Βρετανούς και Γάλλους πολίτες που ζουν μόνιμα στη Σαουδική Αραβία, αν και μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, στην τελετή έδωσαν το «παρών» Έλληνες και Γάλλοι αξιωματούχοι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο Έλληνας τραυματίας έχει ελαφρά τραύματα και πρόκειται για έναν 27χρονο αστυνομικό που υπηρετεί στο ελληνικό προξενείο στη Τζέντα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ζορτζ Μαλμπρινό της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» οι δράστες πέταξαν τη χειροβομβίδα πάνω από τοίχο κατά τη διάρκεια της τελετής για Βρετανούς και Γάλλους πολίτες που ζουν μόνιμα στη Σαουδική Αραβία. H γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο πάντως, για αρκετούς τραυματίες. Ανάμεσά τους Σαουδάραβες φύλακες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «αρκετούς τραυματίες». «Η ετήσια τελετή που λάμβανε χώρα στην Τζέντα δέχθηκε επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί παρευρισκόμενοι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments