Πολιτική

Πέτσας: Πιθανό να κλείσουν τα σχολεία και να παραταθεί το lockdown

Πέτσας: Πιθανό να κλείσουν τα σχολεία και να παραταθεί το lockdown
Πέτσας lockdown: Τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για την αυστηροποίηση των μέτρων του lockdown, ο Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, αλλά και να παραταθεί η καραντίνα.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Είμαστε εδώ και αρκετές ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας με αυξημένα μέτρα. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα είναι υψηλά, ειδικά σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα».

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για τον κορωνοϊό, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «θα έλεγα ότι τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν υψηλότερη κινητικότητα από ό, τι θα δικαιολογούσε η περίσταση. Τα SMS είναι περισσότερο αυξημένα από ό, τι στο πρώτο lockdown».

Όταν ρωτήθηκε αν φταίνε οι πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «κανείς δε φταίει όταν είναι σε ένα τέτοιο καθεστώς τόσους μήνες. Υπάρχει κόπωση, η οποία εκφράζεται με μια γενική χαλάρωση, είτε αυτό αφορά την κίνηση στους δρόμους, είτε τις συνθήκες στην Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε μέτρα γρηγορότερα».

Ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα

«Πότε περιμένουμε το επόμενο βήμα;» ρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Πέτσας, ο οποίος απάντησε πως «το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες, ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Όσο αυξάνεται η πίεση, τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ, όσο μπορούμε φυσικά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλυσε τι θα γίνει αν δεν αποδώσουν τα νέαμέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς:

– Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτι περαιτέρω των μετακινήσεων

– Δεύτερον, περιορισμό λειτουργίας σχολείων αλλά και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει.

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», ανέφερε, ενώ άφησε… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown που έχει ισχύ μέχρι τις 30/11 λέγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας απάτνησε: «Δεν υπήρχε καμία πίεση, αντιθέτως ο πρωθυπουργός πάντα έβαζε την πίεση στους ειδικούς και τους τοπικούς φορείς. Όμως το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο από ένα μικρό κυματισμό να περάσεις σε ένα μεγάλο κύμα που μπορεί να γίνει τσουνάμι».

Επίσης, απάντησε στο αν είναι κίνηση πανικού οι νέες ΜΕΘ και είπε ότι: «Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments