Πολιτική

Υπουργείο Υγείας: Οι ανασφάλιστοι θα διακομίζονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια

Υπουργείο Υγείας: Οι ανασφάλιστοι θα διακομίζονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια
Υπουργείο Υγείας: Με διάταξη νόμου θα εξασφαλιστεί ότι οι ανασφάλιστοι ασθενείς θα μπορούν να μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές.

Το υπουργείο Υγείας εισάγει διάταξη νόμου στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να διακομίζονται από τα δημόσια νοσοκομεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια εφόσον παραστεί ανάγκη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί ήρθε στην δημοσιότητα έγγραφο του ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη προς τους διοικητές των νοσοκομείων με το οποίο τους ενημέρωνε ότι θα μεταφέρει στις ιδιωτικές κλινικές μόνο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥ.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας:

«Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί.

Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ».

Σύμφωνα με την διάταξη που εισάγεται για ψήφιση, η οδηγία του ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη δεν θα ισχύσει.

Το συγκεκριμένο έγγραφο που έφερε στο φως η εφημερίδα Ριζοσπάστης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ενώ όπως ανέφερε το δημοσίευμα, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας και η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας δήλωσαν «αναρμόδιοι» να απαντήσουν και παρέπεμψαν για διευκρινίσεις στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, ούτε από το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ (Θεσσαλονίκης) δεν υπήρξε κάποια απάντηση.

Το έγγραφο του ΕΚΑΒ

«Στενάζουν» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στενάζουν και ένα νέο πιο αυστηρό λοκντάουν είναι προ των πυλών. Ο Βασίλης Κικίλιας που βρέθηκε το πρωί στην συμπρωτεύουσα αποκάλυψε ότι από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί έχουν γίνει άλλες 25 διασωληνώσεις ενώ υπάρχουν και δεκάδες νέοι νοσηλευόμενοι. Ανακοίνωσε ακόμα ότι θα λειτουργήσουν ακόμα 50 ΜΕΘ για την βόρεια Ελλάδα που παρουσιάζει έντονο επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς να υπάρχει καλυτέρευση της εικόνας μετά από δύο εβδομάδες λοκντάουν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως μια υγειονομική περιφέρεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ για μεταφορά ασθενών με C-130.

Για επιχειρησιακούς λόγους επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου -σύμφωνα με πληροφορίες- να συζητήσει με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων ενόψει και της 17ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments