Διεθνή

Ινδός ΥΠΕΞ: Αναβάλλεται η επίσκεψή του στην Ελλάδα

Ινδός ΥΠΕΞ: Αναβάλλεται η επίσκεψή του στην Ελλάδα
Ινδός ΥΠΕΞ: Ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εξωτερικών, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ, στη χώρα μας, η οποία ήτα προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η νέα ημερομηνία θα ορισθεί δια της διπλωματικής οδού. Επίσης, επισημαίνει ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ινδία επανέλαβαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών επαφών, ιδιαίτερα στην παρούσα παγκόσμια συγκυρία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Αναφορικά με την προγραμματισμένη, για τις 30 Νοεμβρίου, επίσκεψη του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών κ. Subrahmanyam Jaishankar στην Αθήνα επισημαίνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη θα αναβληθεί και θα λάβει χώρα σε μεταγενέστερο στάδιο στο άμεσο μέλλον.

Η νέα ημερομηνία θα ορισθεί δια της διπλωματικής οδού. Σημειώνεται πάντως, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ινδία επανέλαβαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών επαφών, ιδιαίτερα στην παρούσα παγκόσμια συγκυρία.

Αν και το υπουργείο δεν αναφέρεται στους λόγους που ακυρώθηκε η επίσκεψη εικάζεται πως σημαντικό ρόλο παίζει η έξαρση του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ινδία. Άλλωστε και ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται σε καραντίνα από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, καθώς στις αρχές της εβδομάδας διαπιστώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Μιχαήλ – Χρήστο Διάμεση, που βρισκόταν στην Αθήνα για διαβουλεύσεις και βρέθηκε θετικός στον Sars-Cov-2.

Με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι είναι αρνητικός όπως έδειξε το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την υγεία του: «Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον για την υγεία μου και τα πολλά μηνύματα. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του rapid test δεν έχω προσβληθεί από Covid-19. Θα παραμείνω σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτησή του:

Όπως είναι φυσικό θα παραμείνει τις επόμενες μέρες απομονωμένος προληπτικά ενώ το πρόγραμμά του ακυρώνεται έως το τέλος της εβδομάδας. Έτσι, δεν θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι, και δεν θα παραστεί στο δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Αιγύπτου, Φατάχ Αλ Σίσι, που βρίσκονται στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments