Πολιτική

Σκυλακάκης για ενίσχυση νοικοκυριών: «Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις»

Σκυλακάκης για ενίσχυση νοικοκυριών: «Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις»
Σκυλακάκης για ενίσχυση νοικοκυριών: Πρόκειται για πρόσθετη ενίσχυση και θα αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί με τα προηγούμενα μέτρα.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ο τρόπος οικονομικής ενίσχυσης των αδύναμων πολιτών, σύμφωνα με αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.  Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι η ενίσχυση για τους αδύναμους, την οποία προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, θα αφορά τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και ενδεχομένως οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν σήμερα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι θα πρόκειται για πρόσθετη ενίσχυση και θα αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί με τα προηγούμενα μέτρα, παρά το ότι έχουν δεχθεί πλήγμα.

Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται για κατ΄εξοχήν μέρος των ευάλωτων νοικοκυριών ενώ τόνισε ότι προχωρά το μητρώο για τους καλλιτέχνες έτσι ώστε να προχωρήσει στην καταβολή στήριξης το υπουργείο Εργασίας. Τέλος,  εκτίμησε ότι θα υπάρξει δυναμική ανάκαμψη από τα μέσα του επόμενου χρόνου ενώ τόνισε ότι με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της κρίσης. «Θα πάμε σε μία πολύ καλύτερη εποχή αλλά θέλει σύνεση και σωφροσύνη μέχρι να τελειώσει ο διάολος που λέγεται κορωνοϊός» κατέληξε.

Χτες, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, από το βήμα της  ο  ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Στο έκτακτο πακέτο οικονομικής και κοινωνικής στήριξης της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αναστολή πλειστηριασμών, η  οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών και το πρόγραμμα υποστήριξης σχολείων με λάπτοπ.

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός ανέφερε πως στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνονται:

  • Αναστολή πλειστηριασμών με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει άμεσα το , ζήτημα που έθιξε σήμερα στη συζήτηση ο Πρόεδρος της , Κυριάκος Βελόπουλος.
  • Αναφορικά με την πρόταση του κ.  για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει τέτοια στήριξη με ορίζοντα τα Χριστούγεννα, δηλαδή ένα έκτακτο «δώρο Χριστουγέννων» στα αδύναμα νοικοκυριά. «Η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
  • Παράλληλα, θα τρέξει πιο γρήγορα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, το πρόγραμμα υποστήριξης σχολείων με λάπτοπ με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε από τους 40.000 που έχουν διατεθεί σήμερα, να φτάσουν το Φεβρουάριο του 2021 τους 90.000. «Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να υπάρξει παιδί που να ζητά πρόσβαση στην εκπαίδευση και να μην την έχει, γιατί τότε δημιουργούνται ανισότητες» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.
  • Στη δέσμη των νέων μέτρων περιλαμβάνεται και πρόγραμμα «έξυπνων τεστ» σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την μεθεπόμενη εβδομάδα, με στόχο να εντοπιστεί το ακριβές φορτίο του ιού στα σχολεία, για να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments