Διεθνή

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ παγκοσμίως – «Είναι μακρύς ο δρόμος» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ παγκοσμίως – «Είναι μακρύς ο δρόμος» προειδοποιεί ο ΠΟΥ
Κορωνοϊός: Συνεχίζει να «καλπάζει» ο Sars-Cov-2, με πάνω από 660.000 κρούσματα να καταγράφονται σε μία ημέρα.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σημειώνεται στην πανδημία του κορωνοϊού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να ανακοινώνει ότι το Σάββατο καταγράφηκαν 660.905 επιβεβαιωμένες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που έχουν αναφερθεί σε μία ημέρα, από την έναρξη της νόσου.

Τα προηγούμενα ρεκόρ, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είχαν καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή (645.410 κρούσματα) και την 7η Νοεμβρίου (614.013 μολύνσεις).

Μάλιστα, την ίδια ημέρα (το Σάββατο), το τμήμα του Οργανισμού που είναι αρμόδιο για την αμερικανική ήπειρο κατέγραψε επίσης ρεκόρ, με 269.225 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Γενικά οι αριθμοί που ανακοινώνει ο ΠΟΥ τείνουν να κορυφώνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και να μειώνεται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, παρατηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του οργανισμού, ως χθες, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, είχαν καταγραφεί πάνω από 53,7 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19.Ο γενικός διευθυντής του ΠΟY, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, προειδοποίησε ότι μένει «μακρύς δρόμος να διανυθεί» προτού τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ρεκόρ και στους νεκρούς:

Παράλληλα, ο Οργανισμός κατέγραψε πάνω από 9.500 θανάτους ημερησίως για τρία συναπτά 24ωρα, 9.928 την Πέμπτη, 9.567 την Παρασκευή, 9.924 το Σάββατο. Ο απολογισμός της Πέμπτης είναι ο δεύτερος υψηλότερος ως αυτό το στάδιο, έπειτα από εκείνον της 15ης Αυγούστου (10.012) και ο τρίτος υψηλότερος αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να πει ότι ήταν επαρκώς προετοιμασμένη» για να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού, τόνιζε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ την Παρασκευή, αξιώνοντας πως κάθε «επιστημονική πρόοδος» να ωφελήσει όλες τις χώρες και επιμένοντας ότι πανδημία μπορεί να περιοριστεί ακόμη και προτού να είναι διαθέσιμο εμβόλιο, αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί.

Σχετικά με ένα εμβόλιο κατά της νόσου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος σημειώνει ότι ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τον Μάρτιο του 2021 για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, το οποίο μαζί με άλλες προόδους θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την πορεία της πανδημίας. Ο Μπρους Έιλγουορντ αναφέρει επίσης, ότι τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Pfizer Inc σχετικά με τις τελευταίου σταδίου δοκιμές ενός εμβολίου είναι «πολύ θετικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments