Ελλάδα

Η πιο μαύρη ανάρτηση του Αρκά για την πανδημία ξεσήκωσε θύελλα

Η πιο μαύρη ανάρτηση του Αρκά για την πανδημία ξεσήκωσε θύελλα
Αρκάς κορωνοϊός: Σάλο προκάλεσε η νέα ανάρτηση του Αρκά ανήμερα του Πολυτεχνείου.

Μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση του Αρκά, χωρίς μάλιστα να περιέχει ένα από τα γνωστά σκίτσα του, προκάλεσε θύελλα σχολίων και αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αρκάς επέλεξε την επέτειο του Πολυτεχνείου για να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτησή στη σελίδα του, μετά μάλιστα από μία ολόκληρη ημέρα με φωτογραφικά και βίντεο ντοκουμέντα από την αυθαιρεσία και τη βίαιη καταστολή από την πλευρά της Αστυνομίας, όχι μόνο σε δημόσιους χώρους αλλά και μέσα σε σπίτια σε Κολωνό και Πετράλωνα.

Οι καταγγελίες μέσα στην ημέρα για ό, τι συνέβη χθες στην Αθήνα και σε μια σειρά άλλες πόλεις, απαντήθηκαν από την ανάρτηση του Αρκά η οποία για πρώτη φορά δεν περιείχε σκίτσο αλλά μια φωτογραφία και μία λεζάντα.

Ο σκιτσογράφος επέλεξε ένα μαύρο φόντο και ένα κρεβάτι από ΜΕΘ συμπληρώνοντας τη μακάβρια, αλλά για άλλους ρεαλιστική ανάρτηση με τη λεζάντα, με κεφαλαία,: «ΥΠΟΜΟΝΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ».

Δείτε την ανάρτηση του Αρκά που προκάλεσε σάλο

Η σύγκρουση κάτω από την ανάρτηση

Η ανάρτηση γέμισε με σχόλια ανθρώπων που συμφωνούσαν με τη συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά και υπήρχαν και πολλοί άλλοι που αντέδρασαν αρνητικά κατηγορώντας τον σκιτσογράφο για ξέπλυμα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, χρησιμοποιώντας τον φόβο των πολιτών για τον θάνατο.

Να θυμίσουμε ότι πάνω από 100 ήταν οι προσαχθέντες στην Αθήνα. Στη ΓΑΔΑ που είχαν μεταφερθεί οι 70 εξ αυτών, υπήρξαν καταγγελίες ότι δεν τους επιτρεπόταν να δουν τους δικηγόρους τους, όπως και ότι βρίσκονταν σε μικρούς χώρους όπου επικρατούσε συγχρωτισμός. Εκεί βρέθηκαν βουλευτές του ΜέΡΑ 25 και του ΚΚΕ, καθώς και δικηγόροι.

Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του ΠΑΜΕ, στους προσαχθέντες αυτούς δεν επιτρεπόταν να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους, ενώ δεν τους έλεγαν τον λόγο που κρατούνται ούτε αν τους είχε βεβαιωθεί κάποιο πρόστιμο. Επίσης, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ συνωστισμένοι μέσα σε μια κλούβα.

Η Κατερίνα Γεράκη, συνήγορος υπεράσπισης αρκετών εκ των προσαχθέντων, ανέφερε ότι είχαν γίνει δεκάδες προσαγωγές και ότι τόσο σε αυτήν όσο και σε άλλους δικηγόρους δεν είχε επιτραπεί η επαφή με τους εντολείς τους. Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι προσαχθέντες κρατούνταν σε απαράδεκτες συνθήκες συγχρωτισμού, σε μικρές αίθουσες και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας (όπως μάσκες).

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και ο έγκριτος νομικός, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος επίσης κατήγγειλε την αδικαιολόγητη προσαγωγή των ατόμων αυτών. Ο κ. Καμπαγιάννης χαρακτήρισε σκανδαλώδες το γεγονός ότι ενώ η κράτησή τους διαρκούσε αρκετές ώρες, οι δικηγόροι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους εντολείς τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments