Ελλάδα

Βατόπουλος για lockdown: «Δεν εφαρμόζεται στις μικρότερες πόλεις όπως στην Αθήνα»

Βατόπουλος για lockdown: «Δεν εφαρμόζεται στις μικρότερες πόλεις όπως στην Αθήνα»
Βατόπουλος για lockdown: Ο ιός είναι παντού και ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε πόλη που τώρα δεν έχει κρούσματα μπορεί ξαφνικά να βγει στο προσκήνιο, προειδοποιεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού στις μικρότερες πόλεις έκρουσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι οι διασωληνώσεις, τα βαριά περιστατικά και οι νεκροί από τον ιό είναι μία εικόνα που θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες διότι είναι μία εικόνα του παρελθόντος.

“Τα κρούσματα υπάρχουν παντού και καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής” σημείωσε.

Μιλώντας στο Open TV o καθηγητής τόνισε:«Η αίσθησή μου είναι ότι η μείωση είναι μικρότερη εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης πράγμα που σημαίνει ότι το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις μικρότερες πόλεις, και ότι ο ιός είναι παντού και ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε πόλη που τώρα δεν έχει κρούσματα μπορεί ξαφνικά να βγει στο προσκήνιο».

Σε ερώτηση σχετικά με την άρση των μέτρων τα Χριστούγεννα ανέφερε πως «πραγματικά υπάρχει πρόβλημα» σημειώνοντας ωστόσο ότι το να υπάρξει μία κοινωνική ζωή την περίοδο των εορτών είναι πολύ σημαντική για το ηθικό των πολιτών και την οικονομία. Ακόμη, χαρακτήρισε προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων. “Είναι πολύ νωρίς το άνοιγμα της χώρας στην 1η Δεκεμβρίου” είπε.

“Ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι τα σταγονίδια, ο συνωστισμός και η μετάδοση από τις επιφάνειες σε μικρότερο βαθμό. Υπάρχουν μεταλλάξεις αλλά ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.

Θυμίζουμε ότι χτες, ο ΕΟΔΥ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.135 κρούσματα, 101 θανάτους και 562 διασωληνωμένους.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95.137, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

  • 4.840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 24.679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments