Διεθνή

Μαραντόνα κηδεία: Η μεταφορά της σορού του στο «τελευταίο γήπεδο»

Μαραντόνα κηδεία: Η μεταφορά της σορού του στο «τελευταίο γήπεδο»
Μαραντόνα κηδεία: Ο κόσμος αρνούνταν να αποχωρήσει από το προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής όπου άπαντες του είπαν το στερνό «αντίο» και έτσι πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί η σορός για την κηδεία του.

Το τελευταίο «ταξίδι» του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο νεκροταφείο του Μπέγια Βίστα. Μετά το λαϊκό προσκύνημα, έρχεται η ώρα της ταφής για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή.

Ο κόσμος αρνούνταν να αποχωρήσει από το προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής όπου  άπαντες του είπαν το στερνό «αντίο» και έτσι πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί η σορός για την κηδεία του. Έτσι, αυτή την ώρα, με δρακόντεια μέτρα και κόσμο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής να αποθεώνει.

Live η μεταφορά της σορού του Ντιέγκο Μαραντόνα

Η σορός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μεταφέρεται στην τελευταία κατοικία του Ντιεγκίτο: Το νεκροταφείο του Μπέγια Βίστα.

Χάος στο προσκύνημα για τον Ντιέγκο

Η Αργεντινή αποχαιρετά απόψε τον μεγάλο της ήρωα, Ντιέγκο Μαραντόνα. Ωστόσο η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες ξέφυγε, αφού έξω από την Casa Rosada, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να «αποχαιρετίσουν» τον θρύλο του ποδοσφαίρου. Έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αργεντινής πως το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν θα παραταθεί, λόγω του μεγάλου πλήθους, ξεκίνησαν πολύ σοβαρά επεισόδια.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Clarin», εκατοντάδες άτομα πήδηξαν τους φράκτες για να προσεγγίσουν πιο γρήγορα το κυβερνητικό μέγαρο, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και συλλήψεις.

Τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, με πολλές «εστίες» έντασης και πετροπόλεμο του κόσμου με την αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα (όπως ανέφερε η «Clarin») απομακρύνθηκε -για λόγους ασφαλείας- από το παρεκκλήσι της Casa Rosada, το φέρετρο με τη σορό του Μαραντόνα. Μετά από το περιστατικό η οικογένεια του Μαραντόνα αποφάσισε να παρατείνει το λαϊκό προσκύνημα με αποτέλεσμα η κηδεία να πάει πίσω.

«Πλημμύρισαν» οι δρόμοι στο λαϊκό προσκύνημα

Από νωρίς, η σορός του θρύλου βρέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής αναφέρουν πως χρειάζονται μέχρι και τρεις ώρες αναμονής για να καταφέρει να φτάσει κάποιος ως τη σορό του Μαραντόνα και να προσκυνήσει.

Τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν (τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μπορεί και να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ανθρώπους) για να πλησιάσουν όσο μπορούν το φέρετρο που βρίσκεται ο Ντιεγκίτο, αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της λατρείας προς το πρόσωπό του στη Νότια Αμερική. «Πρέπει να είσαι εδώ. Δεν υπήρχε τρόπος να μην συμβεί αυτό. Κατά κάποιο τρόπο αυτός ήταν και ο Μαραντόνα, παραβίαζε τους κανόνες», δήλωσε ο Μάρσελο Γκάδες, ένας 52χρονος υπάλληλος, που περίμενε να προσκυνήσει τη σορό κρατώντας ένα τριαντάφυλλο στο χέρι του. «Η Αργεντινή είναι η Μαραντόνα και ο Μαραντόνα είναι η Αργεντινή, με όλα τα καλά και όλα τα κακά» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments