Πολιτική

Ασφαλιστικές εισφορές: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Ασφαλιστικές εισφορές: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ασφαλιστικές εισφορές: Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή.

Το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Κατά του άρθρου 31 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Σε σχέση με τη στάση του στο άρθρο 31, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει ημίμετρο και σταγόνα στον ωκεανό τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός κκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ψηφοφορία:

«Και όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης!Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

Τι είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο

Για ένα «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

«Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ακολουθούν σύντομα στη Βουλή ένα εξαιρετικά κρίσιμο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες και τέλος θα ακολουθήσει, θα έχει κατατεθεί στις επιτροπές και θα ψηφιστεί μετά τις γιορτές, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις» το οποίο, «θα φέρει περισσότερη διαφάνεια αλλά κυρίως ταχύτητα, όχι μόνο στην εκτέλεση έργων αλλά και στους διαγωνισμούς προμηθειών του ελληνικού δημοσίου».

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

Στην ομιλία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα και το περιβάλλον και την κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο». Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ζητώντας αυξήσεις και μονιμοποιήσεις για τους εργαζόμενους, ενώ έβαλε κατά της κυβέρνησης για «επικοινωνιακά παιχνίδια». Ακόμα ζήτησε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τις δηλώσεις των κ. κ. Γεραπατρίτη και Γεωργιάδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments