Πολιτική

Γεωργιάδης για άρση μέτρων: «Δεν θα υπάρξει ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς»

Γεωργιάδης για άρση μέτρων: «Δεν θα υπάρξει ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς»
Γεωργιάδης για άρση μέτρων: «Δεν μπορεί να σταματήσει το lockdown με τόσο υψηλά νούμερα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τέλος στα όποια σενάρια υπήρχαν για μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς, έβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ερώτημα που του τέθηκε εάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι “δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η σκέψη της κυβέρνησης είναι πώς θα μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις. “Ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά”, είπε.

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση μετά και τα 2.199 κρούσματα που ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να μας πιάσει «μαύρη απελπισία» για μια κακή ημέρα.

Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα καταστήματα  που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Επίσης, σημείωσε ότι “η κυβέρνηση, όπως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ακούει τους ειδικούς καθώς η ανθρώπινη ζωή προηγείται και πως εάν το πουν οι ειδικοί δεν θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα“.

Σχετικά με την κριτική περί καθυστέρησης στη λήψη περιοριστικών μέτρων, ανέφερε ότι “ο καθένας μπορεί να το παίζει μετά Χριστόν προφήτης. Δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς”. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις παραγόντων της Θεσσαλονίκης, όπως του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, και του δημάρχου της πόλης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, είπε: «Σε εμένα δεν έκανε καμία τέτοια πρόταση, κανένας από αυτούς που αναφέρατε».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, o κ. Πέτσας κλήθηκε να απαντήσει στο αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο. Όπως υποστήριξε «ακόμη δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν» και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας. «Με αυτά τα δεδομένα πάντως, για τα σχολεία και το λιανεμπόριο απομακρύνεται η πιθανότητα της 7ης Δεκεμβρίου για σταδιακή άρση μέτρων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να λειτουργήσουν αυτήν την περίοδο χειμερινοί προορισμοί- ξενοδοχεία, χιονοδρομικά κέντρα απάντησε πως είναι «πολύ δύσκολο». «Δεν υπάρχει εξάλλου εισήγηση των ειδικών για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων ανάλογα με κάθε περιοχή» και σημείωσε τον κίνδυνο που υπάρχει για τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments