Οικονομία

Spitogatos: Η ελληνική startup εταιρεία που επενδύει στην εξωστρέφεια

Spitogatos: Η ελληνική startup εταιρεία που επενδύει στην εξωστρέφεια
Spitogatos: Μετά την ίδρυσή του το 2006 και την αρχική ερασιτεχνική ενασχόληση των ιδρυτών του, υπήρξε η πρώτη ελληνική startup που άντλησε κεφάλαια από venture capital fund το 2009.

Η αρχή του φθινοπώρου του 2020 «σφραγίστηκε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ελληνική ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων «Spitogatos» καθώς έκλεισε ένα μεγάλο deal που αφορούσε στην εδραίωσή της στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η εξαγορά του 60% των μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται το nepremicnine.net, το κορυφαίο site αγγελιών ακινήτων στη Σλοβενία, ενίσχυσε σημαντικά το διεθνές δίκτυο του «Σπιτόγατου» ο οποίος τα τελευταία χρόνια μέσω του brand Indomio επεκτείνεται εκτός Ελλάδας, επενδύοντας στην εξωστρέφειά του.

«Αυτή η εξαγορά είναι με διαφορά η μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά εταιρείας που πραγματοποιούμε στο εξωτερικό», είχε επισημάνει σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του spitogatos.gr στη Realnews. «Έχουμε στο μικροσκόπιό μας και άλλες αγοράς της νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη Ρουμανία να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να αποτελέσει την επόμενη χώρα στην οποία θα επεκταθούμε», είχε τονίσει ο κος Μελαχροινός.

Ο «Spitogatos» είναι η Νο1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750.000 ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση, προσβάσιμα σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο μηνιαίους επισκέπτες που βλέπουν περισσότερες από 54 εκατομμύρια σελίδες το μήνα. Ενδεικτικό παράδειγμα της απήχησής του είναι ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δέκα εκατομμύρια επισκέπτες εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο ήταν χρήστες από το εξωτερικό!

Μετά την ίδρυσή του το 2006 και την αρχική ερασιτεχνική ενασχόληση των ιδρυτών του, ο «Spitogatos» υπήρξε η πρώτη ελληνική startup που άντλησε κεφάλαια από venture capital fund το 2009 και από το 2014 ανήκει στον όμιλο της Real Web, που ελέγχει, μεταξύ άλλων, το Immobiliare.it, τη No1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία. «Η ανεύρεση ακινήτου κάθε είδους είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία με πολλούς αντικειμενικούς και υποκειμενικούς παράγοντες, συχνά με έλλειψη διαφάνειας και πολλές παγίδες. Όραμα όλων εμάς είναι να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να αλλάξουμε τον τρόπο που πραγματοποιείται η αναζήτηση ακινήτου στη χώρα μας», αναφέρει η ομάδα του «Σπιτόγατου».

Το 2017, έχοντας καθιερωθεί στο ελληνικό real estate έπειτα από 11 χρόνια λειτουργίας, ο «Spitogatos», με όχημα το brand Indomio, απέκτησε παρουσία στο εξωτερικό, λανσάροντας νέες διεθνείς ιστοσελίδες αγγελιών για ακίνητα. Το άνοιγμα αυτό ενίσχυσε το όραμα της ομάδας τους δημοφιλούς site για συνεχή αναβάθμιση της αναζήτησης ακινήτου προσφέροντας παράλληλα την ιδανική λύση για ιδιώτες που ψάχνουν αλλά και για μεσίτες που θέλουν να αναδειχθούν παγκοσμίως.

Και μπορεί η πανδημία να άλλαξε τα δεδομένα, να αναχαίτισε για ένα διάστημα την αγορά ακινήτων και να έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την εισροή ξένων κεφαλαίων στην ελληνική κτηματαγορά αλλά ο Δημήτρης Μελαχροινός είχε εκτιμήσει στη Realnews ότι η αγορά θα βρει τις ισορροπίες της. Και όπως έχει διαπιστώσει, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ενοικιαστών, έχουν μπει το τελευταίο διάστημα τα προάστια της Αθήνας, με αιχμή την ανατολική και νότια Αττική ενώ ψηλά στις προτιμήσεις έχουν παραμείνει το Χαλάνδρι, η Κηφισιά, το Μαρούσι, η Βούλα και η Γλυφάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments