Πολιτική

Γεωργιάδης για εποχικά καταστήματα: «Ακόμη και εντός της ημέρας η απόφαση για τη λειτουργία τους»

Γεωργιάδης για εποχικά καταστήματα: «Ακόμη και εντός της ημέρας η απόφαση για τη λειτουργία τους»
Γεωργιάδης για εποχικά καταστήματα: Σήμερα αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα καταστήματα εποχικών ειδών, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Στο άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων φαίνεται πως προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται ακόμη και εντός της ημέρας. «Έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική απόφαση. Όποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα καταστήματα, ο υπουργός σημείωσε πως «αυτά θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας».

Εξήγησε δε ότι η κυβέρνηση έχει τριπλή στόχευση. «Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η να πέσει η πανδημία, δεύτερος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς, τρίτος ο εμβολιασμός. Ακόμα είμαστε στον πρώτο στόχο», είπε και συνέχισε: «Με 2.000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορωνοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα».

Πάντως, η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Παρότι εδώ και αρκετές μέρες η χώρα έχει μπει σε καραντίνα, τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι τετραψήφια και ο αριθμός των πολιτών που φεύγουν καθημερινά από τη ζωή να είναι υψηλός. Η ανάγκη όμως να κινηθεί η οικονομία και οι επαγγελματίες να δουλέψουν παίρνοντας μια μικρή «ανάσα» λίγο πριν πει «αντίο» το 2020 είναι επιτακτική. Τι μπορεί να γίνει λοιπόν;

Η απάντηση θα δοθεί αύριο από τον πρωθυπουργό. Το πλάνο λέει σταδιακή άρση των μέτρων πολύ προσεκτικά και με αυστηρούς κανόνες. Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν όσα θα ανακοινωθούν θα έχουν οριζόντια εφαρμογή ή αν θα εφαρμοστούν πρώτα στις περιοχές που δεν είναι στο κόκκινο και ακολουθήσουν μια εβδομάδα μετά οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικά (κυρίως η Βόρεια Ελλάδα). Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως θα ανακοινωθεί:

  • Το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών τη Δευτέρα 7/12. Τα κομμωτήρια θα ανοίξουν την Παρασκευή 11/12 και το λιανεμπόριο την Δευτέρα 14/12.
  • Τα σχολεία -όλων των βαθμίδων- θα μείνουν κλειστά μέχρι και το τέλος της χρονιάς.
  • Τα μπαρ και η διασκέδαση δεν θα ανεβάσουν ρολά πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.
  • Η εστίαση θα παραμείνει κλειστή έως το τέλος του χρόνου. Μάλιστα, αναμένεται να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο για το άνοιγμά της μέσα στον Γενάρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments