Πολιτική

Γιάννης Βρούτσης: «Μέχρι το τέλος της κρίσης κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος του»

Γιάννης Βρούτσης: «Μέχρι το τέλος της κρίσης κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος του»
Γιάννης Βρούτσης: «Η Ελλάδα ακολούθησε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας.

Στα μέτρα που πήρε η Ελλάδα για να προστατέψει τους εργαζόμενους από την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Βρούτσης. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει την Ελλάδα ότι πήρε τα αποτελεσματικότερα μέτρα για την εργασία, ενώ παγκοσμίου κύρους οικονομολόγοι προτρέπουν τις χώρες να πάρουν μαθήματα από την Ελλάδα για το πώς διασώζεται η οικονομία και η απασχόληση» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ αναφορικά με την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, την αύξηση του βασικού μισθού και την επαναφορά των ΣΣΕ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «μέχρι το τέλος της κρίσης κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος του, κανένας πολίτης δεν θα μείνει ακάλυπτος».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «δεν παραχωρούμε σε κανένα κόμμα το δικαίωμα να θεωρείται πιο φιλεργατικό κόμμα από τη ΝΔ. Ενδιαφερόμαστε για τον άνθρωπο, γι’ αυτό υπάρχουμε ως κόμμα». Απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών του ΚΚΕ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους αντέτεινε εάν έχουν αναλογιστεί «πώς θα ήταν η Ελλάδα εάν δεν ήταν στην ΕΕ».

Σχετικά με τις προτάσεις του ΚΚΕ για την εργασία, ο υπουργός Εργασίας αναρωτήθηκε εάν «έχετε σκεφτεί πόσο κοστίζουν όλα αυτά ή απλά θέλετε να κολυμπάτε σε θολά νερά». Αντέκρουσε το επιχείρημα ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να εξευρεθούν από τους μεγάλους ομίλους και τα μονοπώλια, λέγοντας πως «τα έσοδα της χώρας είναι αυτά που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό και από αυτά γίνεται η κατανομή για όλες τις δαπάνες του κράτους είναι λοιπόν, «υποκρισία», όταν δεν περισσεύουν χρήματα, να λέτε γιατί δεν δίνουμε περισσότερα».

Αναφορικά με τον συνδικαλισμό, ο κ. Βρούτσης είπε: «Για τη ΝΔ και την κυβέρνηση αποτελεί πυλώνα δημοκρατίας και θέλουμε να υπάρχει η υγιής φωνή του. Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι θα επιτρέψουμε στο ΠΑΜΕ να εκπροσωπήσει τον επίσημο συνδικαλισμό, αυτός εκλέγεται και δεν θα λιγοψυχήσουμε στο να υπάρχει διαφάνεια στα συνδικάτα. Τι ενοχλεί το ΚΚΕ στο να μην υπάρχουν συνδικάτα-σφραγίδες; Το νομοσχέδιο θα έρθει, απειλές δεν χωράνε, θα συζητηθεί θα υπάρχει αρκετός χρόνος διαβούλευση, θα έρθει στην Βουλή και θα ψηφιστεί».

Επίσης, ο υπουργός κάλεσε το ΚΚΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να «μην λένε ψέματα ότι καταργήθηκαν οι υπερωρίες, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος νόμος», είπε, ούτε άλλωστε «να μεγαλώνουν το ψέμα τους υποστηρίζοντας ότι καταργήθηκε το 8ωρο και το 40ωρο εργασίας την εβδομάδα».  Τέλος, υποστήριξε το νόμο του 2013 για τον τρόπο καθορισμού του κατώτερου μισθού λέγοντας ότι αυτός έχει μέσα του μια σημαντική παράμετρο που είναι η συνεκτίμηση των δυνατοτήτων της οικονομίας. Μάλιστα, σημείωσε ότι, «ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα τον καταργούσε, δεν το έπραξε, μέχρι παραμονή των εκλογών που έκανε κάποιες αλλαγές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments