Ελλάδα

Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των super markets

Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των super markets
Super markets λειτουργία: Aυτοί είναι οι κανόνες προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε, με λεπτομέρειες στο πώς θα λειτουργούν τα super markets την ώρα που ανοίγουν από μεθαύριο (Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου) και τα εποχικά καταστήματα.

Έτσι, λοιπόν, ενώ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα με εποχικά είδη, παράλληλα ενημέρωσε και για το τι αλλάζει στα super markets, καθώς ανοίγουν οι διάδρομοι με τα χριστουγεννιάτικα. Ωστόσο, το ωράριο στα σούπερ μάρκετ μένει ίδιο, δηλαδή τις καθημερινές κλείνουν στις 20.30 και τα Σάββατα στις 20.00.

Θυμίζουμε πως από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021, και από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 08.30 το βράδυ θα λειτουργούν τα καταστήματα που πωλούν αμιγώς εποχικά είδη και οι καταναλωτές θα μπορούν να τα επισκέπτονται στέλνοντας SMS στο 13033 με την επιλογή «2». Επίσης, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που λειτουργούν αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες τις παρακάτω:

  • Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16.
  • Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02.
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06.
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07.

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (super markets). Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων είναι από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021.

Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντων και δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Οι κανόνες λειτουργίας

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού και ενταγμένοι στις διαδικασίες του lockdown, και έχουν ως εξής:

  • Για τη μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης – super market).
  • Ωράριο λειτουργίας από 07.00 π.μ. έως 20:30 μ.μ.

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα εξής:

  • Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100.
  • Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
  • Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments