Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκης: Προεδρεύει σε συζήτηση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκης: Προεδρεύει σε συζήτηση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκης: Θα συμμετάσχει και πλήθος υπουργών, όπως ο Βασίλης Κικίλιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργοί Υγείας και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντίστοιχα.

Σήμερα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει στις 12:00, σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Πρόβλεψη για εμβολιασμό ενός εκατομμυρίου Ελλήνων τον μήνα

Περισσότερα από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα και κάτι παραπάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις τον μήνα, δηλαδή εμβολιασμός σε ένα εκατομμύριο πρόσωπα μηνιαίως, περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως τους πολύ αυστηρούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά νέα σκευάσματα.

Ξεκινώντας από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, υπάρχει μεν μια παγιοποίηση προς μικρή ύφεση του φαινομένου, αλλά «όχι με ρυθμό τέτοιο που να μας δημιουργεί ασφάλεια. Παραμένουν, άλλωστε, δύο χαρακτηριστικά, εξαιρετικά ισχυρά: το πρώτο, η μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και από την άλλη υπάρχουν περιοχές που είναι υγειονομικά ακόμη πάρα πολύ επιβαρυμένες. Δεν έχουμε δει τη μείωση που θα περιμέναμε σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο. Τα δύο αυτά δεδομένα μας οδηγούν στο να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί, δεν πρόκειται να ανοίξει οτιδήποτε, αν δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για αυτό».

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σχολιάζοντας τη διαπίστωση ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν νωρίτερα από ό,τι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός επικαλέστηκε τους «πολύ αυστηρούς» ευρωπαϊκούς κανόνες στην έγκριση σκευασμάτων. «Δεν πρέπει να θυσιαστεί η ασφάλεια για να έχουμε ταχύτητα, από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να καθυστερούμε υπερβολικά», δήλωσε για το θέμα, για να προσθέσει ότι έχει την αίσθηση ότι ίσως η ΕΕ να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμά της, μετά την πίεση από τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Την ώρα αυτή πάντως ισχύει το γνωστό χρονοδιάγραμμα για παραλαβές τέλος Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments