Διεθνή

Brexit: Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Ευρωπαϊκής Ένωσης

Brexit: Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Ευρωπαϊκής Ένωσης
Brexit: Τα τρία επίμαχα ζητήματα παραμένουν ανεπίλυτα. Τι τονίζει η "Τhe Sun".

Δύσκολα θα επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών. Όπως δήλωσε σήμερα ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα, Μισέλ Μπαρνιέ, στους απεσταλμένους των χωρών μελών της ΕΕ. “Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία” είπε. Μάλιστα, φάνηκε «μάλλον απαισιόδοξος για τις προοπτικές να σφραγισθεί μια τέτοια συμφωνία», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

“Ο Μπαρνιέ, ο οποίος ενημέρωσε τους απεσταλμένους της Ένωσης στις 08:30 (ώρα Ελλάδας), δήλωσε πως τα τρία επίμαχα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις παραμένουν ανεπίλυτα”, δήλωσε ο διπλωμάτης, ο οποίος συμμετείχε στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση, και πρόσθεσε πως “αυτή τη στιγμή η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον”.

Σημειώνεται πως ο Μπαρνιέ και ο Βρετανός ομόλογός του, Ντέιβιντ Φροστ, και οι ομάδες τους πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, πριν υπάρξει το απόγευμα επικοινωνία ανάμεσα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον Μπόρις Τζόνσον.

The Sun: “Ο Μπόρις Τζόνσον έτοιμος να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Brexit, αν δεν υποχωρήσει η ΕΕ”

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας “The Sun”, ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αποσυρθεί από τις συνομιλίες του Brexit εκτός κι αν η ΕΕ συμφωνήσει να υποχωρήσει στα αιτήματά του.  «Σήμερα θα πει στην ΕΕ ότι «εκείνος δεν κάνει στροφές» καθώς δεσμεύεται να εμείνει σταθερός έναντι των αιτημάτων της τελευταίας στιγμής για το Brexit από τη Γαλλία», γράφει η βρετανική εφημερίδα. «Αλλά το Νο10 (το πρωθυπουργικό γραφείο) λέει ότι ο πρωθυπουργός θα σταματήσει, εάν η ΕΕ αρνηθεί να υποχωρήσει από τα ‘εξωφρενικά’ της αιτήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι περισσότεροι από τους υπουργούς του Μπόρις Τζόνσον είναι πρόθυμοι να τον στηρίξουν εάν αποφασίσει ότι μια συμφωνία δεν συμφέρει τη Βρετανία. Αυτό έγραψαν οι Times, αναφέροντας πως 13 υπουργοί, περιλαμβανομένων οκτώ που αντιτίθετο στο Brexit, επιβεβαίωσαν ότι θα το κάνουν. Ο υπουργός Γεωργίας της Βρετανίας Τζορτζ Γιούστις το επιβεβαίωσε αυτό, σε μια συνέντευξη στο Sky News το Σαββατοκύριακο, λέγοντας πως η χώρα έχει προετοιμαστεί για μια μη συμφωνία και είναι έτοιμη να προχωρήσει βάσει αυτού του σεναρίου. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις εωσότου δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουμε πλέον», επισήμανε ο Γιούστις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments