Πολιτική

Κλειστά σχολεία και εστίαση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Κλειστά σχολεία και εστίαση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου
Την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τα σχολεία, την εστίαση και τις αθλητικές δραστηριότητες έως τις 7 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασπορά του κορωνοϊού παρατείνονται έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις 6:00.

“Κλειστά έως τις 7 ιανουαρίου 2021 στις 6:00 το πρωί θα είναι: σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή), χιονοδρομικά κέντρα. Θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό” τόνισε.

Παράλληλα διευκρίνισε πως τα μέτρα για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα επανεξεταστούν το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. “Θα γίνει συνεννόηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο” ανέφερε και υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που θα επιτραπεί η λειτουργία τομέων του λιανεμπορίου τα μηνύματα στο 13033 θα συνεχίσουν να ισχύουν.

“Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι ένα ακόμα στοίχημα. Για τις γιορτές των Χριστουγέννων τίθεται όριο μέχρι 9 άτομα” είπε.  Αναφορικά με τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα μουσεία πληροφόρησε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν αφήνοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και κάποιων άλλων τομέων του πολιτισμού.

Τι θα ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Σε ό,τι αφορά στην, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

“Υπάρχει σχετική σταθεροποίηση αλλά η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown. Με τόσο αριθμό διασωληνωμένων και τόσων ασθενών σε ΜΕΘ υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας. Με αυτά τα δεδομένα, η επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ας φροντίσουμε με την συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας χρόνο που θα μας φέρει πιο κοντά στην οριστική έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση» σχολίασε σχετικά.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments