Πολιτική

Σύσκεψη Χαρδαλιά και Κικίλια την Τρίτη στην Πολιτική Προστασία

Σύσκεψη Χαρδαλιά και Κικίλια την Τρίτη στην Πολιτική Προστασία
Χαρδαλιάς Κικίλιας: Κατά τη συνάντησή τους, θα συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Στο πλαίσιο της τακτικής τους συνεργασίας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα υποδεχθεί τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 09:00, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο «Φάρος».

Κατά τη συνάντησή τους, θα συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Χωρίς τη συμμετοχή Χαρδαλιά έγινε η σημερινή ενημέρωση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα βρέθηκε σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα. Η υπόλοιπη σύνθεση των ομιλητών παρέμεινε η ίδια. Ο λόγος που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δεν βρέθηκε έχει να κάνει με την κακοκαιρία που πλήττει την βόρεια Ελλάδα.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην σημερινή ενημέρωση δεν θα συμμετέχει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, επειδή τα καιρικά φαινόμενα στην Βόρεια Ελλάδα επιβάλλουν την παρουσία του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Ο κ. Χαρδαλιάς θα είναι παρών στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Οι ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για τα περιοριστικά μέτρα

Τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασπορά του κορωνοϊού παρατείνονται έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις 6:00.

«Κλειστά έως τις 7 ιανουαρίου 2021 στις 6:00 το πρωί θα είναι: σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή), χιονοδρομικά κέντρα. Θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό» τόνισε.

Παράλληλα διευκρίνισε πως τα μέτρα για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα επανεξεταστούν το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θα γίνει συνεννόηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» ανέφερε και υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που θα επιτραπεί η λειτουργία τομέων του λιανεμπορίου τα μηνύματα στο 13033 θα συνεχίσουν να ισχύουν.

«Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι ένα ακόμα στοίχημα. Για τις γιορτές των Χριστουγέννων τίθεται όριο μέχρι 9 άτομα» είπε. Αναφορικά με τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα μουσεία πληροφόρησε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν αφήνοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και κάποιων άλλων τομέων του πολιτισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments